h i r d e t é s

Szép csendben visszatér a koronavírus Magyarországra: szaporodnak az intő jelek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Szép csendben visszatér a koronavírus Magyarországra: szaporodnak az intő jelek

2022. szeptember 21. - 15:17

6 millió 418 ezer a beoltott, 12 307 az új fertőzött és elhunyt 48 beteg

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Az augusztusi csökkenés után immár két hete ismét emelkednek az esetszámok a hazai koronavírus-járványban. A múlt héten az előző hetinél 6%-kal több, napi átlagban 1758 új fertőzöttet regisztráltak, és 19 megye közül csak 4-ben csökkent az esetszám. Budapest és Győr-Moson-Sopron megye az új járványhullámok előhírnöke szokott lenni, közülük most még csak utóbbiban látunk dinamikus emelkedést.

A szerdán reggel megjelent adatok szerint a múlt héten 12 307 új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, ami 6%-os növekedést jelent az előző héthez képest. A kórházban ápoltak száma 11%-kal 831 főre nőtt, és 48 beteg vesztette életét, így  az elhunytak száma 47 457 főre emelkedett.

Az augusztus hónapra jellemző lecsengés után szeptember eleje óta immár két egymást követő héten emelkedett a járványgörbe, továbbra is ismeretlen mintavételi darabszám mellett.

 

Az összes magyarország koronavírusos adat összefoglalóan:

  • fertőzöttek szám: ez mutatja az összes magyarországi koronavírusban megbetegedett számát.
  • elhunytak száma: a koronavírusban meghaltak száma
  • gyógyultak száma: adott napig hány ember gyógyult fel a koronavírus fertőzésből.
  • aktív esetek: a fertőzöttek számából levonva az elhunytak és a gyógyultak száma. Ezek az aktív esetek, amelyekkel az egészségügynek foglalkoznia kell.
  • új esetek száma: adott napon bejelentett új koronavírus fertőzöttek száma

Hány ember van lélegeztetőgépen és hányan vannak az aktív esetek közül kórházban és hányan házi karanténban (a házi karantén az aktív eset mínusz kórházban ápoltakból jön ki). Itt az adatszolgáltatás esetleges, így lehetnek hiányzó adatok.

 


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky