h i r d e t é s

Szerdán igazi strandidő lesz, a nyaralóknak kedvez a meleg és száraz idő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Szerdán igazi strandidő lesz, a nyaralóknak kedvez a meleg és száraz idő

2022. augusztus 17. - 05:45

Az elkövetkező napokban tovább fokozódik a hőség, csütörtökön, pénteken már a 38-40 fokot is megközelíti majd a hőmérséklet az ország egyes pontjain.

Fotó: H. Szabó Sándor

Ma csak kevés gomolyfelhő zavarhatja a napsütést, egy-egy zápor, zivatar legfeljebb az északkeleti határvidéken fordulhat elő. Az északnyugati, nyugati szelet napközben élénk lökések is kísérhetik.
A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország döntő részén 33 és 36 fok között várható. Késő estére 21 és 27 fok közé csökken a hőmérséklet.

Legmagasabb fokú hőségriasztás lépett életbe >>

Orvosmeteorológia

Szerdán sem érkezik front, de sokan a fokozódó kánikula miatt migrént, illetve koncentrálási problémákat tapasztalhatnak.
A szívbetegek és keringési rendellenességgel küzdők könnyen kimerülhetnek.
Ismét egyre többeknél jelentkezhet alvászavar, ennek következtében napközben kialvatlanság, fáradtság.
A hőségben különösen ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozásra, érdemes könnyű ételeket fogyasztani.
10 és 16 óra között a naposabb tájakon és időszakokban erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s