fbpx Szijjártó Péter lekommunistázta az UEFA-t, annyira kiakadt | CIVILHETES

h i r d e t é s

Szijjártó Péter lekommunistázta az UEFA-t, annyira kiakadt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szijjártó Péter lekommunistázta az UEFA-t, annyira kiakadt

2021. július 10. - 10:09

 

Az Európa-bajnokságon tapasztalt diszkriminatív szurkolói megnyilvánulások miatt a magyar válogatott következő két mérkőzését zárt kapuk mögött lesz kénytelen lejátszani. A harmadik meccsre szóló büntetést az UEFA két évre felfüggesztette.

A kép illusztráció! - Forrás: Szijjártó Péter Facebook oldala

A magyar szövetségnek emellett százezer eurót is fizetnie kell, valamint ezeken az összecsapásokon „Egyenlő Játék” feliratú molinót kell kifeszíteniük. A büntetés viszont valószínűleg nem érinti a szeptemberi, Anglia elleni vb-selejtezőt, mert az FIFA-rendezvény.

Szijjártó Péter Facebook-oldalán reagált a büntetésre:

Úgy látszik, az UEFA továbbra is alkalmazza a már korábban megismert munkásőr-hajlamú nézőtéri besúgókat, akiknek nincs más dolguk, csak jelentéseket írni arról, hogy ki, mit mondott (vagy nem mondott) a nézőtéren. Mint a kommunizmusban: bizonyíték nem kell, elég a besúgó feljelentése.

A külügyminiszter szerint az UEFA ezzel a döntéssel azt üzeni, hogy

Himnusz alatt a pályára rohanni és ott a himnuszt éneklő játékosokat provokálni: rendben van, kommandós sorfalat a pálya szélére küldeni: rendben van, lézerrel az ellenfél kapusának szemébe világítani: rendben van, az ellenfél szurkolóit megdobálni: rendben van, de teltházas meccset csinálni, szurkolni, fergeteges hangulatot teremteni: na, amiatt be kell zárni a stadiont.

A tárcavezető „szánalmas és gyáva testületnek” nevezte azt a bizottságot, amelyik ilyen döntést hoz. (Index)


 

h i r d e t é s

Kommentek