h i r d e t é s


Tállai: több mint 609 milliárd forinttal növelte bevételét a NAV

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tállai: több mint 609 milliárd forinttal növelte bevételét a NAV

2018. január 10. - 08:33

 

Több mint 609 milliárd forinttal növelte bevételeit a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) 2017-ben az előző évhez képest - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Forrás: Kolozsvari Szalonna es Hir-Telen Beszolunk

Az államtitkár szerint ezt úgy sikerült elérni, hogy tavaly jelentősen csökkentek az adóterhek. Ugyanakkor ez igazolta a kormány adópolitikáját: alacsonyabb adóteherrel nagyobb teljesítményt, nagyobb bevételt lehet elérni.
Hozzátette, a gazdaság jó teljesítménye és az adóhatóság új filozófiája - segítőkész és támogatóbb - is hozzájárult, ahhoz, hogy az emberek jobban teljesítik adózási kötelezettségeiket.
"Ki lehet mondani, hogy a csökkenő adókkal és egy támogatóbb adóhatósággal jobb lett az adómorál Magyarországon" - hangsúlyozta.
Kitért arra is, 2017-ben több mint 800 milliárd forintnyi kedvezményt kaptak a vállalkozók, az adózók és a családok, amit kiegészített további 400 milliárd forintnyi járulékcsökkenés, és 56 milliárd forinttal csökkentek a szolgáltatások és élelmiszerek áfakulcsai.
A társasági adókulcs 9 százalékra csökkent, ami jelenleg a legalacsonyabb Európában (ez 127 milliárd forintnyi adókiesését jelent), ugyanakkor a családi és egyéb kedvezmények mértéke eléri az 50 milliárd forintot - sorolta az államtitkár.
"Bízni kell az emberekben, hogy az alacsonyabb adóterhet megfizetik önkéntesen és nem próbálják kijátszani" - mondta. (MTI)


 

h i r d e t é s

betöltés..