h i r d e t é s

Tankerületi vezetőt érintő ügyben nyomoznak sikkasztás és vesztegetés gyanújával

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Tankerületi vezetőt érintő ügyben nyomoznak sikkasztás és vesztegetés gyanújával

2023. február 01. - 16:10

Vezető vállalkozóktól saját magának kért ingyen munkavégzést és egyéb ajándékokat cserébe egy tankerületi vezető, hogy tovább dolgozhassanak vagy beszállíthassanak a felügyelete alá tartozó intézményekbe.

A Vác és Környéke nevű portál értesülése szerint egy esetben például 700 kilogramm gyümölcsöt kért egy tankerülettel szerződésben álló vállalkozótól, hogy a későbbiekben is sikeresen pályázhasson az iskolagyümölcs-programba történő beszállításra. Egy másik esetben pedig egy karbantartó vállalkozástól kérte azt, hogy megbízásokért cserébe "csináljanak meg ezt-azt a családi házán".

Most pedig a Pest Vármegyei Főügyészség és a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette ezt a sajtóértesülést. Kiemelték, sikkasztás és hivatali vesztegetés gyanúja miatt folytatnak eljárást egy tankerületi vezetőt érintő ügyben.

Nisóczi József Levente, a Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy " a megjelölt újságcikk vonatkozásában a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat eljárást, amely felderítési szakban van. A nyomozó hatóság az eljárási cselekményeket önállóan végzi, gyanúsított kihallgatásra az ügyben még nem került sor"

A rendőrség pedig azt a tájékoztatást adta, hogy "korábban hivatkozott közlésben foglaltaknak megfelelő tényállás alapján a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság hivatali vesztegetés és sikkasztás bűncselekmény gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen" - adta hírül a Magyar Narancs. (atv.hu)


h i r d e t é s

Clicky