h i r d e t é s

"Tarlós István némán asszisztál a budapesti kulturális és tudományos élet kivéreztetéséhez"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"Tarlós István némán asszisztál a budapesti kulturális és tudományos élet kivéreztetéséhez"

2019. július 04. - 12:51

 

Sermer Ádám a budapesti független színházak ellehetetlenítésére és a Magyar Tudományos Akadémia szétverésére hívta fel a figyelmet „Tarlós ígéreteinek nyomában” című sorozatának harmadik részében.

A Liberálisok főpolgármester-jelöltje 2009-es ígéreteivel szembesítette Budapest vezetőjét, aki megválasztása előtt azt ígérte, megőrzi a főváros kulturális életének sokszínűségét, bevonja a nézőket, diákokat, tanárokat és a civileket is a színházi műhelyeket érintő döntéshozatalba. Ennek 10 éve, a jól hangzó kampányígéretekből azonban semmi sem lett. A kormány a kultúr-TAO megszüntetésével azt a célt tűzte ki, hogy szisztematikusan ledarálja a neki nem tetsző független- és a magánszínházakat, a főpolgármester pedig némán asszisztál mindehhez.

Tarlós István ingerköszöbét - ahogy ő maga fogalmazott - nem érte el a CEU elüldözése, de az MTA szétdarabolása, és az Átrium Színház, a Szkéné, a Jurányi Produkciós Ház, a Stúdió K. vagy épp Pintér Béla Társulatának ellehetetlenítése sem. A főpolgármester ismét bebizonyította, hogy alkalmatlan Budapest vezetésére, mert ahelyett, hogy a budapestiek érdekét képviselné, ahelyett, hogy betartaná ígéretét, és megvédené a kultúra, a tudomány szabadságát, kizárólag az illiberális állam kulturkampfja és Orbán Viktor akarata szerint cselekszik. 

Tarlós István tétlensége már nem csak a független kulturális és tudományos intézmények, de egész Budapest jövőjét veszélyezteti – figyelmeztetett Sermer Ádám. Hozzátette: ahhoz, hogy a főváros megőrizhesse sokszínű kulturális és tudományos életének függetlenségét, szabadságát, és egy modern, európai, XXI. századi fővárossá válhasson, Budapestnek le kell váltania Tarlós Istvánt, az illiberális állampárt helytartóját az őszi választáson. A Liberálisok főpolgármester-jelöltje ennek érdekében folytatja munkáját, és szembesíti a főpolgármestert elmaradt ígéreteivel és soha meg nem valósult kampányterveivel.

Sermer Ádám sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a Facebookon: 

Magyar Liberális Párt - Liberálisok 


 

h i r d e t é s