fbpx Tatabányán felbomlott az ellenzéki egység | CIVILHETES

h i r d e t é s

Tatabányán felbomlott az ellenzéki egység

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tatabányán felbomlott az ellenzéki egység

2021. szeptember 17. - 16:53

 

Tatabányán is felbomlott az ellenzéki pártok egysége, pénteken kilépett a közös frakcióból Szücsné Posztovics Ilona polgármester és három képviselő, hogy új frakciót hozzanak létre három kiszavazó képviselő nélkül.

Forrás: Szücsné Posztovics Ilona Facebook oldala

A függetlenként megválasztott, de leginkább a DK-hoz kötődő polgármester szerint az MSZP-s Fekete Miklós és Nagy Béla, valamint a DK-ból júliusban távozó Hoffer Dávid önkormányzati képviselők az elmúlt hónapokban „szavazási magatartásukkal a Fidesz-KDNP frakció érdekeit támogatták”.

Két konkrét példát említett ehhez. Miután egy önkormányzati tulajdonú cég átvilágításakor súlyos pénzügyi, elszámolási szabálytalanságokra derült fény, Szücsné Posztovics Ilona a gazdasági ügyvezetői kontroll beépítéséről döntött – a veszélyhelyzet alatt egyedül. „Konkrét személy kinevezése nem történt, a gazdasági kontrollt viszont elengedhetetlennek tartottam” – indokolta a döntését.

A fideszes képviselők aztán Fekete Miklós, Nagy Béla, illetve Hoffer Dávid szavazatával már többségbe kerültek és kétszer is visszavonták a polgármester döntését.

Szücsné azt is felrótta Hoffer Dávidnak és Nagy Bélának, hogy ők is támogatta azt a javaslatot, amely zöld utat adott egy Natura2000-es madárvédelmi területre tervezett lakóparknak és szállodának.

444 azt írja, már a 2019-es választások után patthelyzet alakult ki a tatabányai közgyűlésen, hiszen a mihazánkos képviselővel kiegészülve a fideszesek ugyanúgy kilencen voltak, mint az ellenzéki összefogás képviselői. A mostani lépéssel úgy tűnik, végleg kisebbségbe szorulnak, Szücsné ugyanakkor úgy látja, a lakosság továbbra is mellette van, és arra fogja kérni az embereket, hogy kényszerítsék ki a képviselőkből „a város érdekeit szolgáló szavazatokat”.

Nem egyedüli eset, hogy az ellenzéki pártok szövetsége valahol nem működik az önkormányzati választások után. Hasonló konfliktusok alakultak ki többek közt Egerben és Pécsen is. (Telex)


 

Kommentek

h i r d e t é s