h i r d e t é s

Tegyen feljelentést a főváros a 3-as metrószerelvények „felújítása” miatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tegyen feljelentést a főváros a 3-as metrószerelvények „felújítása” miatt

2020. január 23. - 14:00

 

A sajtóban napvilágra került információk alapján nyilvánvaló vált, hogy a budapesti 3-as metró kocsijait valójában nem felújították, hanem újakat vettek helyettük.

Illusztráció: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Ezzel viszont az a baj, hogy a támogatást felújításra kapta a BKV. Az akkori fideszes vezetés tehát a törvényt kijátszva, megkerülve vásárolt technikailag elavult, de lényegében vadonatúj, orosz metrókocsikat. A „felújításnak” hazudott beruházás miatt a Liberálisok több ízben tiltakoztak, hiszen az erre fordított pénzből akár a legmodernebb, műszakilag korszerű kocsikat is be lehetett volna szerezni.

A budapesti utasok a fő vesztesei a történetnek, miután méregdrágán kaptak elavult technológiájú járműveket.

A fővárosi vezetés pedig tudatosan félrevezette az embereket és a támogatást nyújtó Európai Uniót. Amennyiben a felújítás helyett tényleg új kocsik vásárlása történt, ahogy azt a BKV igazgatósági tanácsának legutóbbi rendkívüli ülésén a testület vezetői bevallották, a tulajdonos fővárosnak hivatalból feljelentést kell tennie.

Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányának elnöke arra kéri a budapesti vezetést, tegyék meg a szükséges lépéseket, hogy mielőbb kiderülhessen, kik felelősek a törvénysértésért és a fővárosi adófizetők megkárosításáért.

Magyar Liberális Párt - Liberálisok


 

h i r d e t é s