h i r d e t é s

Teljes zűrzavar – a Fidesz kivonult a nemzetbiztonsági bizottság gyűléséről

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Teljes zűrzavar – a Fidesz kivonult a nemzetbiztonsági bizottság gyűléséről

2018. január 26. - 08:17

 

Ami teljesen érthető is lenne egy normális országban, hiszen ott e bizottság lényege az lenne, hogy a kockázatot jelentő elemeket kiszűrjük, nem pedig az, hogy megválasszuk őket kormányzásra. Igen, ez egyértelmű utalás arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnököt máig nem sikerült átvilágítás alá vetni.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Azonban a bizottság fideszes tagjai nem hirtelen feltámadt lelkiismeretük miatt bojkottálták a gyűlést, hanem Szél Bernadett bosszantó jelenlétét nem tudták elviselni. Korábban már Németh Szilárd is nekiment az LMP társelnökének, merthogy Szél a menekülteket segítő a Soros György által támogatott Menedék egyesületnél dolgozott.

Tette mindezt 2002-ben. A helyzet igazi fonákságát azonban a 444 munkatársa fedte fel a témával foglalkozó írásában.

„A Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület ugyanis korábban pályázott a kormány 2014-2020 közötti Menekültügyi és Migrációs Alaphoz kapcsolódó hétéves stratégiájának pályázatain, és ötször is nyertek, összesen 200 millió forint értékben.

Például a Befogadó óvodák és iskolák programmal, vagy a Jog-Aktivitás-Közösség című projektettel, részletek a Válasz cikkében.

Tehát a Fidesz szerint egy olyan szervezetben végzett munkája jelent problémát az LMP-s képviselő esetében, amit a kormány maga is támogatott.”

Mondhatnánk, hogy ez hatalmas öngól, azonban a kormányt eleddig sem zavarta, ha önmagának (is) ellentmond. Egyik nap barátja Sorosnak, másik nap ellensége, mikor hogy kívánja az érdeke. A lényeg, hogy az legyen, amit a kormány akar.

Az, hogy lényegében bárhol tetten érhető – elemi logika birtokában -  ez a politikai téren legapróbb mértékében is elfogadhatatlan elvtelenség, látszólag senkit nem érdekel.

Németh Szilárd mindeközben újabb nemzetbiztonsági kockázatot talált a bizottság tagjai között, Molnár Zsolt személyében.

Számunkra érthetetlen, hogyan lehetséges, hogy ennyi kockázatot képező személy helyet foglalhat a nemzet biztonságáért felelős bizottságban. Az is igaz, hogy a Németh fejében tomboló vihar ismeretében, nem vagyunk meggyőzve arról, hogy ő maga ne lenne veszélyes elem önmagára és a társadalmunkra nézve egyaránt.


 

h i r d e t é s