h i r d e t é s

Tiborcz István újabb ingatlanokra tette rá a kezét

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tiborcz István újabb ingatlanokra tette rá a kezét

2018. február 24. - 09:52

 

Elképzelhetetlennek tűnik az, hogy miközben vizsgálat folyik valaki ellen, az illető továbbra is olyan feltűnő beruházásokba kezdjen, mint amilyen a két balatoni szálloda. Azt gondolnánk, hogy az ember, aki egyébként az Elios-ügy kirobbanása óta rejtőzködik, nem hívja fel magár a figyelmet.

Forrás: helyivalasz.hu

A jelek szerint tévedtünk. Ahogy a 444 is hivatkozik a Heti Válaszban megjelent cikkre, meglepő hogy az egyébként jó részt Mészáros Lőrinc által monopolizált Balaton környékén akadt két olyan ingatlan, amit Tiborcz István megvehetett.

„Mint írják, a cégbíróságon most iktatott dokumentumokból kiderül: egy Pannon Tessera Hospitalis Zrt. nevű társaságban ugyancsak meghatározó részvényes a BDPST. (A Pannon Tessera Hospitalis pontos tulajdonosi szerkezete: a törzsrészvények többsége a Tiborcz Istvánnal régóta összefonódott West Hungária Bau-csoportnál van, a profit „hazavitelére” jogosító elsőbbségi papírokon viszont a BDPST és egy RLC Alfa nevű kft. osztozik. Utóbbi közvetve Fintha-Nagy Ádám ügyvédé, akit az Átlátszó.hu nemrég a Kulcsár Attila-féle brókerbotrány milliárdjaival hozott összefüggésbe).”

Mint a fenti példa is mutatja, a cégek tulajdonosait lekövetni közel sem olyan bonyolult, mint azt a Fidesz érdekeltségébe tartozó emberek szeretnék.

Bárhogy is, annak ténye, hogy a LED bizniszen hizlalt üzletember – akinek mindössze annyi  az érdeme, hogy a megfelelő helyre házasodott – olyan vagyonokat szór el, aminek eredete nem tisztázott és ahogy arra Polt Péter volt szíves felhívni a figyelmet, még évekig nem is várható vizsgálati eredmény, meglehetősen gyanút keltő körülmény.

Rosszmájúan arra is gondolhat az ember, hogy Orbán veje arra bazíroz, hogy ezt az ügyet is elsikálják. Amire minden esélye megvan ismerve a legfőbb ügyész személyét és hivatalába lépésétől számított tevékenységét. Jelesül, hogy semmilyen, fideszes érdekeltség ellen folytatandó vizsgálatot eddig elsikált. Miért lenne éppen ezúttal máskép, amikor Orbán Viktor is kényelmetlen helyzetbe kerülhet, amennyiben az OLAF jelentésében kifejtett gyanúk bizonyítást nyernek?


 

h i r d e t é s