h i r d e t é s

Törökországban bemutatták az Édenek a vadonban dokumentumfilm-sorozat új részét

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Törökországban bemutatták az Édenek a vadonban dokumentumfilm-sorozat új részét

2018. november 23. - 17:34

 

A Wild Edens dokumentumfilm-sorozat Törökországról szóló új részének premierjét Ankarában tartották. 

Forrás: Facebook/Wild Edens

A klímaváltozás lehetséges következményeire figyelmeztető sorozat második része Törökország növény- és állatvilágát mutatja be a Kaukázus és a Földközi-tenger mellékének egyedi és törékeny élőhelyein. 

A biztonságos és tiszta energiatermelés terén vezető szerepet játszó Roszatom állami atomenergetikai konszernt aggodalommal töltik el a globális klímaváltozással kapcsolatos veszélyek.

Először is a természet szépségeinek gazdag tárházára szeretnénk felhívni a nemzetközi közösség figyelmét.

Másodszor pedig emlékeztetni szeretnénk arra, hogy a csodálatos környezet az emberi tevékenység pusztító következményeinek áldozatává válhat.

Filmünk az ökoszisztéma törékenységét mutatja be, valamint felhívja a figyelmet arra, hogy a bolygó megmentésében mindannyiunknak fontos szerep jut

– mondta el az eseményen Kirill Komarov, a Roszatom állami atomenergetikai konszern első vezérigazgató-helyettese.

Videoüzenetében Freida Pinto, a projekt nagykövete a következőket fogalmazta meg:

Hiszem, hogy a projekt több okból kifolyólag is kiemelten fontos. Fontos, mert mindannyiunknak megmutatja az oly sok éven át rejtve maradt természeti szépségeket és fontos azért is, mert a Wild Edens szembesít a klímaváltozás kockázataival.

Andrew Zikking, a dokumentumfilm-sorozatot készítő Off the Fence független produkciós társaság producere elmondta:

Bár a film a Wild Edens kampány részeként a klímaváltozás kérdéskörét járja körül, ám az nemcsak az élőhelyek pusztulását és a környezeti károkat vette górcső alá.

Szerettük volna Törökország lélegzetelállító vadvilágát is megragadni és ünnepelni, és azt is bemutatni, hogy mi az, ami örökre elveszhet. Ezeknek a törékeny ökoszisztémáknak a történetét Törökország legveszélyeztetettebb fajain keresztül szerettük volna elmesélni.

Felvillantva az állatok életének fontos pillanatait, legyen az ragadozók esetében a vadászat, a párzás, vagy pusztán a túlélés.

A dokumentumfilmet több mint három hónapon keresztül forgatták, a filmet Törökországban, Afrikában és Európában is be fogják mutatni.

 


 

h i r d e t é s