h i r d e t é s

Tovább melegszik az idő, kellemes hőmérsékletre, csapadékmentes napra számíthatunk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Tovább melegszik az idő, kellemes hőmérsékletre, csapadékmentes napra számíthatunk

2022. április 21. - 05:18

Csütörtökön még napos, csapadékmentes időben bízhatunk, majd péntektől - mikor máskor természetesen - ismét csapadékosabbra fordul időjárásunk egy mediterrán ciklonnak köszönhetően.

Az ország délnyugati felén fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a fátyolfelhőzet, amely időszakosan szűrheti a napsütést, míg északkeleten gomolyfelhős, napos idő valószínű. Csapadék nem lesz. A délies irányú szelet helyenként élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 19 fok között alakul. Késő estére 5 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön sem érkezik front, de a melegedés hatására a melegfrontra fokozottan érzékenyeknél alvászavar, fejfájás, migrén szétszórtság jelentkezhet. A megélénkülő szél ingerlékenységet, nyugtalanságot válthat ki, estétől pedig a melegfront jellegű tünetek mellé hidegfronti panaszok is társulhatnak.

Öltözzünk rétegesen, még nagy lesz a megfázásveszély.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s