h i r d e t é s

Továbbra sem kapja meg a budapesti járványadatokat a főváros

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Továbbra sem kapja meg a budapesti járványadatokat a főváros

2020. május 10. - 08:47

 

Kovács Zoltán pedig ezt fűzi hozzá: "fővárosi idősotthonok" 

Forrás: Karácsony Gergely / Facebook

Továbbra sem kapja meg a Budapestre vonatkozó fertőzöttségi adatokat a főpolgármester a kormánytól. „Pedig ezekre egyre nagyobb a szükség, a város újranyitásának tervezése miatt, de azért is, mert szaporodnak az ellentmondások, egyre több a tisztáznivaló” – írta még péntek kora délután Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely.

A főpolgármester felemlegeti, hogy az operatív törzs szombati tájékoztatóján nem közölte, hányan vannak kórházban, és hányan lélegeztetőgépen.

Mint hozzáteszi, nagyon fontos lenne látni az adatokat olyan bontásban, hogy hány „lakossági” és hány intézményi, vagyis elsősorban kórházi fertőzést regisztráltak, Karácsony gyanúja szerinte ugyanis a járvány elsősorban a kórházakban és a kórházakból fertőz.

„A budapestieknek, akik eddig tiszteletreméltó belátással tartották magukat a korlátozó intézkedésekhez,

jár a magyarázat, jár a tisztánlátás. És járnak az adatok, amelyeket a kormánytól kérünk. És kérni, követelni fogjuk újra meg újra, amíg meg nem kapjuk.”

– zárta posztját Karácsony, aki választ ugyan nem kapott, ám késő délután a kormány részéről mégis csak kapott reakciót, de nyilvánvalóan nem azt, amit várt.

Kovács Zoltán kormányszóvivő szintén a Facebook-oldalán üzent Karácsonynak, de a felvetett aggályokra, illetve a kért adatok kapcsán semmit sem reagált, vagy akár arra, miért nem egyeztetnek személyesen a főpolgármesterrel,

ehelyett azt írta: Karácsony Gergely „folyamatosan és kétségbeesetten terel”,

miközben az elmúlt hetek adataiból szerinte nyilvánvaló, hogy „a járvány leginkább a fővárosi idősotthonokban terjed”, mert a főpolgármester későn intézkedett. „Van saját hatásköre és felelőssége – ideje lenne ezzel foglalkoznia”, javasolta Kovács Zoltán, aki egy látványos diagramot is mellékelt állításához. Ezen az látható, hogy a 320 budapesti és Pest megyei elhunytból 64 ember "fővárosi fenntartású idősotthon" lakója. (168ora.hu)


 

h i r d e t é s