h i r d e t é s

Tudatosság és kreativitás: a következő hetek legfontosabb sportkellékei 

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Tudatosság és kreativitás: a következő hetek legfontosabb sportkellékei 

2020. március 30. - 13:43

 

A jelenlegi körülmények ugyan a közösségi és a sportesemények elhalasztását eredményezik, de most még inkább érdemes odafigyelnünk a rendszeres testmozgásra immunrendszerünk erősítése érdekében.

Kozma Kata jógaoktató a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében online jógaórát tart budapesti lakásában 2020. március 17-én. Forrás: MTI/Mónus Márton

Bár felelős magatartásunkkal a kültéri kikapcsolódási és sportolási lehetőségek háttérbe szorulnak, ebben az időszakban is lehet élvezetes a mozgás. Ideje olyan innovatív eszközöket és kreatív megoldásokat kipróbálni, amik segítségével az otthonunkban könnyen kialakítható a napi (sport)rutin

– tanácsolja a K&H mozdulj! program. 

A korábbi évek Eurobarometer kutatási eredményeiből kiderült, hogy a testmozgás és az egészséges életmód sokak számára hazánkban is kulcsfontosságú. A legtöbben a szabadban, parkokban mozognak, valamint gyakori a munka és a lakhelyünk közti ingázás alatt erre fordított idő is. Otthon csupán 32%-unk végez testmozgást, így ezzel a következő hetekben sokunknak kell megbarátkoznia. 

Mozgás lemondások nélkül

A K&H mozdulj! program az egészséges életmód támogatójaként hosszú évek óta elkötelezett a rendszeres testmozgás népszerűsítésében, amiről ebben az időszakban sem kell lemondanunk. Azonban fontos, hogy most a tudatosság és a kreativitás a legfontosabb sportkellékünkké váljon. Érdemes nyitottnak lennünk és akár a korábbi szokásainktól eltérően új eszközöket, vagy mozgásformákat kipróbálnunk, felfedeznünk. Ezekkel nemcsak eltöltjük, de fel is dobhatjuk az otthon töltött időt, miközben egészségünkért, immunrendszerünk erősítéséért is sokat teszünk

 – nyilatkozta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.  

Digitális személyi edző

Az innovatív kommunikációs megoldásoknak köszönhetően ma már számos lehetőségünk nyílik ötvözni a sportolást és a kikapcsolódást, így élvezhetjük az online edzéseket, joga, tánc vagy gerinctornákat. A letölthető mobilapplikációk gondoskodnak a folyamatos és változatos edzésprogramokról, így a telefonunk most még fontosabb partnerünk lehet. Rengeteg testedzéssel foglalkozó applikációt találhatunk már egy kis kereséssel, és az egyetlen, amire ezen kívül szükségünk lesz mindössze egy kis szabad terület a szobában. Vigyázat, mert ha olyan programot választunk, a nap bármely szakaszában, akár egy skype meeting közepén is mozgásra szólíthat fel minket. 

Közösségi sportolás otthon

Aki nem szeret vagy nem tud egyedül sportolni, beltéri mozgás közben sem kell a közösségi élményt, az edzőtársakat nélkülözni. Video chaten a kihívást vagy a teljesített eredményt is megoszthatjuk barátainkkal, akiket a közösségi felületeken közös webes fitness órákra is invitálhatunk.

Sporteszközök szinte bármiből

A sporteszközök beszerzése sem korlátozhatja a mozgásra vágyókat. Drága fitness gépek helyett elég, ha olyan erősítő eszközöket használunk, mint az ugrálókötél, a súlyzók, a rugalmas gumiszalagok vagy a fitness labda. A kreatívabbak otthoni kellékekből varázsolhatnak sportfelszereléseket, így vízzel megtöltött palackokat, vagy mosószeres dobozokat használhatunk súlyzóként. Támaszként pedig a fal vagy egy szék is segítségünkre lehet. 


 

h i r d e t é s