h i r d e t é s

Túlfogyasztás Világnapja: Így óvhatjuk meg több százezer tonna szén-dioxidtól a Földet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Túlfogyasztás Világnapja: Így óvhatjuk meg több százezer tonna szén-dioxidtól a Földet

2019. július 29. - 11:52

 

Idén még a tavalyinál is korábban, július 29-én érkezett el a Túlfogyasztás Világnapja, ekkorra használtuk el a Föld egy évre elegendő erőforrásait.

Illusztráció: pixabay.com

A globális problémára a Jófogás egy izgalmas videóban hívja fel a figyelmet, és kiszámolta, hogy felhasználói csak 2018-ban 200 000 tonna szén-dioxid kibocsátásától óvták meg a Földet mindössze azzal, hogy másodkézből vásároltak több mint két és fél millió terméket. 

Ez a mennyiség 1 400 000 000 darab műanyag zacskó vagy például 2 700 000 tricikli előállításához is elég lehet, sőt, olyan hatással van a környezetünkre, mintha 39 ezer autót vonnánk ki a forgalomból egy teljes évre, vagy ha minden évben 45 napra leállna Budapest teljes közlekedése. 

Ekkora eredményeket érhetünk el csupán azzal, hogy használtárucikkeket vásárolunk, és nem újonnan szerezzük be a mindennapokhoz szükséges háztartási, ruházati, műszaki darabokat vagy éppen sporteszközöket. A Túlfogyasztás Világnapjára készült kisfilm (link) célja, hogy a megdöbbentő számok közzétételével a Jófogás közelebb hozza a felhasználóit a környezettudatos megoldásokhoz, és rávilágítson arra, hogy mindannyian szuperhősök lehetünk azáltal, ha másodkézből vásárolunk. 

Varju Lilla, az Adevinta Classified Media Hungary marketing igazgatója elmondta, hogy a kutatással arra is szeretnék felhívni a figyelmet, hogy nemcsak anyagi megfontolásból érdemes az oldalon adni és venni, hanem egyúttal a környezetünk védelméért is sokat tehetünk. Ugyanis a másodkézből beszerzett termékeket nem kell újra legyártani, leselejtezni, így az ezekből az eljárásokból adódó szén-dioxid kibocsátástól is megóvhatjuk a Földet. 


 

h i r d e t é s