h i r d e t é s

Ugrásszerűen megnőtt a Budapesti Metropolitan Egyetem népszerűsége a felsőoktatásba jelentkezők körében

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Ugrásszerűen megnőtt a Budapesti Metropolitan Egyetem népszerűsége a felsőoktatásba jelentkezők körében

2019. április 12. - 12:13

 

A végleges adatok alapján az országos átlagot jóval meghaladva emelkedett a Budapesti Metropolitan Egyetemre jelentkező tanulók száma. 

Forrás: 24.hu

A bővülés szinte minden területet érint, hiszen nem csak a nappali, de a levelezős képzésre is jóval többen szeretnének bejutni, mint egy évvel ezelőtt.

Az országos átlagot jóval meghaladva, 11 százalékkal növekedett idén a Budapesti Metropolitan Egyetemre (METU) jelentkezők száma. Az alma mater népszerűségének növekedését az is jól mutatja, hogy az elmúlt évhez képest 7 százalékkal többen voltak olyanok, akik felvételi lapjaikon az első helyen jelölték meg a METU-t. Az eddigi visszajelzések alapján a kedvező változásokban érdemi szerepe volt az egyetemen MyBrand néven elindított, Magyarországon egyedülállónak számító képzési rendszernek. Ennek keretében a hallgatók gyakorlatfókuszú megközelítés mellett tanulmányaik alatt folyamatosan monitorozzák és fejlesztik kompetenciáikat, amely révén valós képet kapnak teljesítményükről. A program folyamatos karriertervezést jelent a METU-n tanulóknak, akik a képzés végén egy, a tudásukat és tapasztalataikat egységesen összefoglaló portfólióval léphetnek a munkaerőpiacra.

Az egyetem teljes képzési rendszeréhez hasonlóan az új szemlélet, a MyBrand is a társadalmi, technológiai és munkaerőpiaci változások által a felsőoktatással szemben támasztott kihívásokra kíván reagálni. Ahogy Vass Vilmos, az egyetem oktatója egy értekezésében jelezte, az érzékelhető változások hatására világszerte egyre erősebb igényként fogalmazódik meg, hogy kerüljön egymáshoz közelebb a piaci és a felsőoktatási szektor. Ennek következménye, hogy azokat a kompetenciákat kell fejleszteni, amelyek a munkaerőpiacon egyre inkább előtérbe kerülnek. A METU piaci tendenciákat követő oktatási céljait erősítve a MyBrand ebben nyújt itthon egyedülálló segítséget.

Miközben országosan csökkent az mesterképzésre jelentkezők száma, addig a METU 37 százalékos növekedést regisztrált. Ennek hátterében az új oktatási módszertan mellett az intézmény folyamatosan bővülő képzési kínálata húzódik: az egyetem több olyan képzést – például az emberi erőforrás tanácsadó és marketing mesterszakokat – is elindított, amelyek iránt kiemelkedő érdeklődés tapasztalható. Ennek tulajdonítható, hogy az egyetem levelezős képzései után is megugrott az érdeklődés. Miközben az ilyen oktatási forma iránt országos szinten csupán 2,4 százalékos igénynövekedést tapasztaltak, addig a METU-nál a jelentkezések alapján 28 százalékos bővülését regisztrálták.

Az adatok is azt mutatják, hogy a Budapesti Metropolitan Egyetemen az oktatási módszertant illetően tett fejlesztések megfelelő választ adnak a munkaerőpiacon megjelenő igényekre. Aligha van ennél fontosabb egy oktatási intézmény számára, hiszen ennek köszönhetően hallgatóink tanulmányaik végén versenyképes tudással felvértezve távozhatnak egyetemünkről

 – mondta Dr. Bachmann Bálint, a Budapesti Metropolitan Egyetem rektora.


 

h i r d e t é s