h i r d e t é s

Újabb négy ember halt meg a koronavírus miatt Magyarországon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Újabb négy ember halt meg a koronavírus miatt Magyarországon

2020. április 06. - 06:53

 

A hazánkban beazonosított fertőzöttek száma 744-re nőtt.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 744 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, és 67 főre emelkedett a gyógyultak száma is – közölték hétfő reggel a kormányzati tájékoztató oldalon.

14 325 ember van hatósági házi karanténba, miközben összesen 22 282 mintavétel történt.

„A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött” – teszik hozzá.

Kiemelik: ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Vasárnap reggel 733 fertőzöttről számoltak be a kormányzati tájékoztató oldalon. (nepszava.hu)


Forrás: koronavirus.gov.hu

 

Kommentek

h i r d e t é s