h i r d e t é s

Ujhelyi István nagyon meglepődne, ha igaz lenne, hogy a miniszterelnököt keleti vakcinával oltották

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Ujhelyi István nagyon meglepődne, ha igaz lenne, hogy a miniszterelnököt keleti vakcinával oltották

2021. november 09. - 05:46

Ujhelyi István szerint az a kommunikáció, hogy Orbán Viktor miniszterelnököt a kínai vakcinával oltották be, a propaganda része, bár ezt bizonyítani nem tudja. “Szeretném látni a hivatalos oltási papírját” - jegyezte meg a Spirit Fm Aktuál című műsorában az EP-képviselő.

Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala

Akiknek igazolhatóan munkavállalási, tanulási, vagy fontos rokonlátogatási célból kell beutaznia olyan országba, amelyik nem ismeri el a keleti vakcinákat, azoknak a bemutatott számlák alapján térítsék vissza a kötelező tesztjeik költségeit! Ez kutya kötelessége lenne a magyar kormánynak!” – fogalmazott Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője.

A politikus a Spirit FM Aktuálban megerősítette, hogy egy “normális országban reális lenne” a követelésének teljesülése.

Szerinte ez a kérdés egyszerűen nem érdekli a magyar kormányt. “Nem véletlenül vagyok dühös, saját bőrömön érzem a tehetetlenséget. Öt hete az Európai Bizottság elnökével egyeztettem az, hogy az Európai Unió illetékes testületében napirendre kerülhessen azoknak a magyaroknak az ügye, akik keleti vakcinával vannak beoltva, és emiatt az EU országainak nagy részébe nincsen szabad mozgásuk. Csak egy dolog kellene, hogy a kormány hivatalosan is kérelmezze ezt. Öt hét alatt ez nem történt meg, a külügyminisztérium még nekem se volt hajlandó válaszolni a hivatalos megkeresésemre” - mondta Ujhelyi István.

Az EP-képviselő szerint a kormány tagjait azért sem érinti a kérdés, mert diplomata útlevéllel szabadabban repülhetnek, nem állítják meg őket a határon.

Nagyon meglepődnék, ha az egy igaz történet lenne, hogy a miniszterelnököt keleti vakcinával oltották. Ennek semmi bizonyságát nem láttuk” - jegyezte meg Ujhelyi István, aki arra a kérdésre, hogy akkor ezt egy műsornak tekinti-e, igennel válaszolt.

A fél világ jelezte, hogy idősödő embernél a kínai vakcina nem biztos, hogy hatásos, erre se válaszol nekem a kormány, hogy bemutassa, hogy a kórházba kerülteknél mekkora az oltottak aránya, és mivel oltották őket - mondta az EP képviselő. Szerinte az a kommunikáció, hogy Orbán Viktort a keleti vakcinával oltották, a propaganda része, szeretné látni a hivatalos oltási papírját. (atv.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s