fbpx Üzenete van annak, hogy Ferenc pápa csak néhány órát tölt nálunk | CIVILHETES

h i r d e t é s

Üzenete van annak, hogy Ferenc pápa csak néhány órát tölt nálunk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Üzenete van annak, hogy Ferenc pápa csak néhány órát tölt nálunk

2021. szeptember 12. - 07:36

 

Politikai üzenete van annak, hogy Ferenc pápa mindössze néhány órát tölt vasárnap Budapesten – többek között erről beszélt a Deutsche Welle videoriportjában Perintfalvi Rita.

Ferenc pápa - Fotó: MTI/EPA/FABIO FRUSTACI

Politikai üzenete van annak, hogy Ferenc pápa mindössze néhány órát tölt vasárnap Budapesten – többek között erről beszélt a Deutsche Welle videoriportjában Perintfalvi Rita, amit a HVG.hu szemlézett. A csatorna a teológust és Lukácsi Katalint, a KDNP-ből kiszállt katolikus hitoktató-politikust kérdezte a magyarországi egyház és a politika viszonyáról. Lukácsi, aki ma a Mindenki Magyarországa Mozgalom alelnöke kiemelte: számára sokkoló volt, ahogy egykori pártájban elkezdték ócsárolni a pápát, és úgy érezte, számára fontosabb a Krisztushoz való tartozás, mint az Orbán Viktorhoz való.

Perintfalvi Rita erről így beszélt: „ezekben az országokban, ahol, úgy tűnik, a püspöki kar számára fontosabb a politikai vezetőknek való megfelelés, mint a saját pápájuknak, ott megjelenik ez a konfrontáció”. A teológus ezzel magyarázta azt is, hogy a pápa ennyire rövid időt tölt a magyar fővárosban. Úgy látja: a katolikus egyháznak állást kellene foglalnia politikai kérdésekben, akárcsak Németországban, Ausztriában vagy Franciaországban teszi.

A csatorna felidézte, hogy Lukácsi Katalin az Elle meleg párt ábrázoló címlapjával pózolt egy templomban, tudatosan megsértve a nemrég elfogadott homofóbtörvény egyik rendelkezését. A politikus szerint az egyháznak kellene az asztalra csapnia egy ilyen jogszabály miatt, de ez nem történt meg, ehelyett „de örülhetek, hogy az egyház nem tapsol, hogy de jó, Viktor, hogy meghoztad ezt a törvényt”.

borsod24.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s