h i r d e t é s

Valaki 1300 milliárd forintos befektetését bízta Kósa Lajosra

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Valaki 1300 milliárd forintos befektetését bízta Kósa Lajosra

2018. március 13. - 13:18

 

A Magyar Nemzet azt állítja, hogy olyan dokumentum van a birtokában, amely bizonyítja, hogy valaki jóval több mint négymilliárd euró forgatásával bízta meg Kósa Lajos tárca nélküli minisztert. - írja a napi.hu.

Négymilliárd-háromszázötvenhárommillió euró felett rendelkezhetett Kósa Lajos a Magyar Nemzet birtokába került hiteles közjegyzői okirat szerint - állítja a napilap.

A Tóth Ádám közjegyzői irodájában készült dokumentumból kiderül, hogy a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter 2013. január 28-án kötött szerződést a megbízójával, amelynek részleteit közjegyzői okiratba foglalták

- folytatódik a cikk.

A több mint ezerháromszázmilliárd forintnyi összeget az FHB Kereskedelmi Bank Zrt.-nél helyezték el - áll az okiratban, amely szerint a megbízó felruházza Kósa Lajost, hogy a "megbízó helyett és annak képviseletében a jelzett összegből magyar államkötvényeket vásároljon", és azokat a "megbízó nevén vezetett befektetési számlán elhelyezze".

Az Orbán-kormány minisztere eszerint pénzt vehetett fel a számláról, átutalásokat végezhetett és teljes körű számlaügyintézést bonyolíthatott le, egyedül a számla megszüntetésére nem kapott jogosultságot.

Kósa Lajos: "az egész egy igazi szélhámosság" – egy német hölgy öröksége volt a 4,3 milliárd euró

"Az egész szélhámosság, semmi nem igaz belőle. Soha nem vettem állampapírt, soha. Egyetlen fillért soha nem láttam, soha semmilyen bankszámlát nem kezeltem" – jelentette ki kedden Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter.

A PestiSrácok.hu korábbi értesülései szerint a Magyar Nemzet által meglobogtatott dokumentumot egy közismert szélhámosnő készítette. A portál szerint információit alátámasztja az is, hogy a Magyar Nemzet által bemutatott papíron nem látható a bélyegző és az aláírás.

Kósa Lajos kedden tartott sajtótájékoztatót Dunaújvárosban, ahol a helyi ügyeket érintő beszámolója után a hvg.hu-nak és az ATV-nek is nyilatkozott a Magyar Nemzet cikke kapcsán.

A miniszter a szerződésről azt állítja, sokszor megkeresték őt különböző emberek azzal, hogy befektetnének, ő ilyenkor mindig az állampapírt ajánlotta befektetésként. Úgy emlékszik, hogy ebben a bizonyos ügyben

egy barátja ajánlott neki egy német nőt, azzal, hogy nagyobb összeget örökölt, és befektetné.

A Magyar Nemzet azt írta, hogy az okiratban a megbízó felruházza Kósa Lajost, hogy a „megbízó helyett és annak képviseletében a jelzett összegből magyar államkötvényeket vásároljon”, és azokat a „megbízó nevén vezetett befektetési számlán elhelyezze”.

Kósa Lajos azt állítja, hogy sosem vásárolt állampapírt, arról tudnánk, ugyanis jelezte volna a vagyonnyilatkozatában.

A Magyar Nemzet cikkéről pedig azt mondta, nem olvasta, de szerinte szélhámosság a történet.

Soha, semmilyen bankszámlát nem kezeltem

– mondta.

Arra a kérdésre, hogy ott volt-e a közjegyzői irodában aláíráskor, azt válaszolta:

ha tudná, miről van szó, akkor megmondaná.

Mindenesetre annyit elismert, hogy Tóth Ádám közjegyzői irodájában járt már.

A hvg.hu megkereste Tóth Ádám közjegyzői irodáját, amelynél Kósával a szerződést kötötték.

Az iroda titoktartásra hivatkozva nem árult el semmit a lapnak.

napi.hu/propeller.hu

 


 

h i r d e t é s