h i r d e t é s

Változóan felhős-napos idő várható, a legtöbbet nyugaton süthet a nap

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Változóan felhős-napos idő várható, a legtöbbet nyugaton süthet a nap

2022. december 29. - 04:58

Csütörtökön már jóval kevesebb helyen süthet ki a nap, de az ország nagyobb részén az ilyenkor szokásosnál magasabb csúcshőmérsékleteket mérhetünk.

CIVILHETES olvasói fotó

Északkeleten a felhősebb, párás idő lesz a jellemzőbb, míg délnyugat, nyugat felé haladva van egyre nagyobb esély hosszabb napos időszakokra. A legtöbb napsütés az Alpokalján valószínű. A tartósan borult tájakon szitálás, éjjel esetleg ónos szitálás, délutántól keleten helyenként gyenge eső is előfordulhat. Főként a Dunántúlon és a déli vidékeken időnként megélénkül a déli, délnyugati szél.
A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult, párás tájakon 1 és 7, míg a naposabb délnyugati, nyugati területeken 8 és 15 fok között alakul. Késő este többnyire 0, +8 fokot mérhetnek.

Orvosmeteorológia

Nem érkezik front, azonban gyenge melegfronti tünetek előfordulhatnak.
Az elmúlt napok enyhe időjárása után a reggeli fagyos idő miatt a keringési rendellenességgel élők körében vérnyomás-ingadozás, szédülés, rosszullét jelentkezhet, illetve felerősödhetnek a kopásos és ízületi fájdalmak.
Napközben a többfelé ismét enyhe, kora tavaszias meleg gyengeséget, bágyadtságot, tompaságot okozhat.
Réteges öltözet viselése ajánlott, nagy lesz a megfázásveszély.
Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


h i r d e t é s

Clicky