h i r d e t é s

80 dinoszaurusz költözött a KÖKI tetejére

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

80 dinoszaurusz költözött a KÖKI tetejére

2023. augusztus 25. - 11:55

Magyarország első, állandó dinoszaurusz kiállítása és oktatóparkja nyílik meg szeptember elsején a KÖKI Bevásárlóközpont tetején. 

A DinoPark KÖKI Budapest életnagyságú dinoszauruszai, amelyek közül 30 mozog is, egy éven át készültek és 25 kamionnal utaztak Budapestre, hogy egy igazi mezozoikumi környezetben fogadják a dinó rajongókat.

Paleontológusok szakértői segítségével tervezett, mérethű dinoszauruszokkal találkozhatnak azok, akik ellátogatnak a DinoPark KÖKI Budapest szórakoztató parkba, ahol 25 helyszín és 80 dinoszaurusz modell várja a vendégeket. A hatalmas, sokszor mozgó és hangokat kiadó dinók körül egy igazi őskori környezetet alakítottak ki, ahol az élmények mellett többek között egy tanösvény, egy paleontológia játszótér és egy, a Föld történetét bemutató múzeum gondoskodik a játékos tanulásról interaktív, élethű és mérethű replikákkal.

A DinoParkban a legnagyobb dinoszaurusz a 26 méter hosszú Mamenchisaurus, ennek elkészítésén több hónapot dolgoztak készítői a cseh Pilsen városában, a park összes modelljének gyártása egy évet vett igénybe. Itt készült a mozgó Triceratops dinoszaurusz ötödik, legújabb változata is, ami most a budapesti parkban látható.

A DinoParkot megálmodó és üzemeltető cseh West Media tizedik parkja a budapesti, ezen kívül Csehországban, Szlovákiában és Spanyolországban nyitottak korábban élményparkokat.

Az első DinoParkunkat 2003-ban, Pilsenben nyitottuk, a célunk a dinó rajongó gyerekek szórakoztatása volt. Azóta számos új parkunk, ötletünk született, a kivitelezéses át, az építésen keresztül az üzemeltetésig minden folyamatot cégen belül valósítunk meg. Az elmúlt 20 évben folyamatosan fejlesztettük a modelljeinket, a magyar látogatók a legújabb dinoszauruszokat tekinthetik majd meg a KÖKI Bevásárlóközpont tetején

– mondta el Jiri Machalek, a cég alapító tulajdonosa.

A KÖKI tetőteraszán most másfél hektárnyi területen látható az őskort idéző élménypark, amely szeptember 1-től minden nap 9-19 várja látogatóit.