h i r d e t é s

A Völner-akták

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam
a- a+

A Völner-akták

2022. január 20. - 09:26

Völner Pál ügyvédje kifogást terjesztett elő: szerinte nem használhatók a védence ellen a mentelmi joga felfüggesztése előtt szerzett bizonyítékok.

Mielőtt ilyen pofátlanság láttán Bajazzó módjára kacajra fakadnánk, vagy ellenkezőleg, dühünkben, a fogunkat csikorgatva elhajtanánk a jó anyjába az ügyvédet a védencével egyetemben: pont a törvénytelen megfigyeléseket garmadával elrendelő Völner hivatkozik arra, hogy törvénytelenül szereztek ellene bizonyítékokat, nem árt tudnunk: lehet, hogy a kifogás jogos!

És egy jól kiépített egérút lehetősége bontakozik ki a szemünkben.

Mert bár Polt nem mutatkozik fölöttébb éles eszű jogalkalmazónak, amikor zsinórban, de nem megalapozott jogi érvekkel hajtja el az ellenzék által benyújtott feljelentéseket, hanem "csak", erre azért ügyelnie kell vagy kellett volna!

Ha nem lenne minimum mindegy! Maximum kiókumlálva.

Eleve nyilvánvaló, hogy:

  • Völnert kínjukban (kellenek a helyreállítási alapok Brüsszelből) áldozták föl: mink kérem szigorúan fellépünk a korrupció ellen!
  • Gulyás/Pinocchio nyilatkozata, miszerint magányos bűnelkövetővel állunk szemben, a szálak, főleg a felfelé futó szálak eleve kizárását jelenti, miközben a tények, Schadl szerepe, Rogán kabinetfőnökének szerepe és az egész ügyhalmaz jellege ezt már Gulyás számára is kizárta már akkor, amikor ezt a marhaságot kitalálta.
  • Schadl szorgalmas, de jelentéktelen fiúcska.
    Ahhoz, hogy az akkoriban fideszes VII. és a jelenleg is fideszes V. kerületben
    – eddigi információk szerint – összesen nyolc értékes ingatlant szerezzen, az ő puvoárja nem lehetett elég.
    Mert, kérem alássan: miért éppen ő, és nem a sarki kifutó?
  • A pitiáner egyetemi csalásocskák (tanársegédecskék felhasználásával, akiket nyilván utasítottak eme malacságok elkövetésére) azt sejtetik, hogy vegyesbolt módjára mindenféle ügylettel foglalkoztak a derék atyafiak és atyanők (mellesleg melyik miniszter diplomáját lehet ezek után komolyan venni – pláne, hogy a teljesítmény se nagyon látszik?), egyszóval hát, ez a hálózat egyszerűen nem működhetett még csak Völner szintjén sem, felsőbb irányítás, jóváhagyás nélkül.

Völner, aki minden józan megfontolás és bűnügyi/nyomozati gyakorlat ellenére szabadlábon védekezik (ha jól tudjuk, az útlevelét se vonták be), felkínáltatván neki a megpucolás, a bizonyítékok eltüntetése, az összebeszélés, a megfélemlítés lehetősége, mindenesetre fölmarkolta a lemondása folytán neki folyósított negyven (más források szerint nyolcvan) milliócskát.
Ha egyszer mégis vissza kell fizetnie az egyelőre nyolcvanötmilliós kenőpénzt, hát ennek a fedezete megvan. Méghozzá vagyonvesztés nélkül.
(Senkinek nem engedjük el a kezét, senkit nem hagyunk az út szélén!)

Brüsszelnek megmutattuk! Most hepciáskodjon!
Aztán a választások után, ha nyertünk, majd szépen, csendben elaltatjuk az ügyet. (Ha vesztünk, micsoda iratmegsemmisítések fognak zajlani!)
Ha formálisan mégis muszáj végigvinni, hát a bizonyítékok érvénytelenek lesznek! Sajnos!

Addig is Völner pofátlankodhat, Borkai ellen eljárás se indult, Simonka és Boldog vidáman nyomkodja a gombokat a Parlamentben. Hogy a többiekről, Kövér kabinetfőnökéről (megint egy kis hal), főként a nagykutyákról, akik köztudottan sárosak, ne is beszéljünk!

Szabó Tímea helyesen mutatott rá, hogy egy ilyen ügybe (bármelyikbe) civilizált országokban az egész kormány belebukna!

De, legyünk őszinték! Ez nem egyedül Orbán bűne! Ő csak felismerte, hogy ebben az országban ezek a dolgok működhetnek így is, mert nincs ellengőz.

A legújabb közvélemény-kutatás szerint a fideszes szavazók két százaléka látja fontosnak kampánytémának a korrupció ügyét. Na, Jó! De, az ellenzéki szavazóknak is csak tizenhét százaléka!

Akkor hát? Senkit nem érdekel?

És ne feledjük, Amerikában Trump perek tucatjait próbálja minden módon elkerülni az adócsalástól az okirat-és hitelkérelem-hamisításig, meg a csalárd vagyonnyilatkozatokig. Hogy az egyéb disznóságait ezúttal ne említsük!
És mégis népszerű, a hívei egyetlen vádnak se adnak hitelt.
Ugyanez a helyzet Izraelben Netanjáhúval.

Vagy mit szóljunk a politikai bölcsességükről (eddig) híres, de a brexit ügyében simán megvezetett britek által pajzsra emelt szélhámos, kalandor Johnson működéséről? Aki egy átvert, hazugságokkal megetetett nép jóvoltából került hatalomra, azóta is hülyeséget hülyeségre halmoz, a brexit-hazugságait az élet máris megcáfolta, egy ír-angol konfliktus újjáéledését sikerült valószínűvé tennie, és nem ezek miatt, hanem azért inog a széke, mert a zárlat alatt illegálisan bulizott!
(Ami róla, mint emberről mindent ugyanúgy leárul, mint Orbánékról a viselt dolgaik.)
És a hatalmon maradása érdekében eltörli az összes korlátozást, hogy az utca népét maga mellé, a párttársai ellen hangolja – nem törődve a következményekkel sem.

Szóval a politikai amoralitás világjelenséggé nőtte ki magát.
Ami számunkra nem vigasz. Különösen, hogy – sok minden mással szemben – ebben tizenegy éve élen járunk.
És azért Trumpot, Netanjáhút, ha nem is könnyen és (szerintem) nem is végleg, csak lekaszálták!

Summa summárum. Felteszem a molyrágta kalapomat egy zsák szöcske ellenében, hogy az említett urak egyike sem fog egy percig se ülni!
Se itthon, se külföldön.