h i r d e t é s

A zöldségeknél, gyümölcsöknél is jöhet az áfacsökkentés?

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

A zöldségeknél, gyümölcsöknél is jöhet az áfacsökkentés?

2016. február 04. - 09:06
0 komment

A zöldség-gyümölcs ágazat jelenleg az egyik legfertőzöttebb az áfakiesések tekintetében, az adó 5 százalékra csökkentése ezen sokat segítene - írja a szakmaközi szervezet alelnökét megszólaltatva a Magyar Nemzet.

Fotó: dietless.hu

Csizmadia György, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács alelnöke a lapnak elmondta: a zöldség-gyümölcs ágazatban a becslések szerint átlagosan 40 százalék körüli a feketegazdaság aránya, ami mintegy 60-70 milliárd forint kiesést jelent a költségvetésnek - írja a Pénzcentrum.

"A legálisan működő őstermelők, családi gazdaságok és termelői szerveződések működése veszélybe került. A tejágazathoz hasonlóan itt is körhintacsalásról beszélhetünk. Sokan számla nélkül vásárolják fel a termékeket, amit aztán számlával adnak el akár közvetlenül gyári felhasználásra. Sok esetben még vissza is igénylik az áfát ezek után" - jelentette ki Csizmadia György.

A szakmaközi szervezet alelnöke szerint az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer csak az import helyzetén javított. A szakértő úgy vélte, az áfa 5 százalékra csökkentése után már nem lenne értelme a trükközésnek.

 

penzcentrum.hu