h i r d e t é s

Az LMP arra kéri Bruce Willist, szólaljon fel a tatai tóhoz tervezett luxusszálló építése ellen

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Az LMP arra kéri Bruce Willist, szólaljon fel a tatai tóhoz tervezett luxusszálló építése ellen

2020. június 10. - 12:25

Az Index információi szerint, Bruce Willisnek írt levelet két LMP-s politikus kedden – írja a 168ora.hu.

A Hell Energy 2020 februárjában bejelentette, hogy folytatja a korábbi együttműködését Bruce Willis-szel, aki újabb két évig lesz a Hell globális reklámkampányának arca. Kép: Hell Energy

Ungár Péter országgyűlési képviselő és Kendernay János, a párt társelnöke a Hell cégcsoporthoz tartozó Avalon Center Kft. sokat vitatott tatai luxusszálloda-beruházására akarta felhívni a színész figyelmét, 

tudniillik Willis az energiaitalokat is gyártó Hell Energy globális és hazai reklámarca.

Ungárék arra kérik a színészt, hogy a környezetvédelem mellett elkötelezett hírességként szólaljon fel a szálló ellen és a tó természeti értékei mellett. 

Az Avalon 120 szobás szállodát álmodott a partra, a terv ellen már felszólalt az ICOMOS a műemlékvédelem nemzetközi szakmai civil szervezetének magyar biztossága is, amely Tata történeti városképét félti a túlméretezett szállodától. A hotel ellenzői között van továbbá a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, amely szerint az Öreg-tó nemzetközi természetvédelmi jelentőségét veszélyeztetheti a védett terület tervezett beépítése és a szálloda üzemeltetése. 

A hotel megépítését korábban aláírásgyűjtéssel és népszavazási kezdeményezéssel is megpróbálták megakadályozni helyi civilek, ellenzéki pártok és ellenzéki képviselők – emlékeztet a lap.

168ora.hu