h i r d e t é s

Bayer Zsolt cégének nem számít a válság, szépen gyarapodott

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Bayer Zsolt cégének nem számít a válság, szépen gyarapodott

2023. június 02. - 07:01

Vannak értékteremtő vállalkozók, akiknek az EU-rekorder infláció mellett is szépen nő a bevételük.

Forrás: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Szerencsés gazdasági évet zárhatott tavaly Bayer Zsolt cége, az 1100ÉV Kft., azzal együtt is, hogy 2022-es mérlegébe nem számolhatta bele azt a 40 millió forintot, amit "értékteremtésért" kapott a Szerencsejáték Zrt.-től idén januárban, írja a hvg.hu.

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztesrendjével kitüntetett véresszájú kormányzati publicista cégének éves beszámolója szerint a nettó árbevétel a 2021-es 91,84 millióról 2022-re 104,57 millióra nőtt. A kft. profitja ennél is látványosabban növekedett, ugyanis 2021-ben még 25,1 milliós veszteséggel zárta az évet, ez tavalyra már 89,4 millió forint nyereség lett.

Bayer 72 százalékos tulajdonrésszel a cég fő tulajdonosa, a megmondóember fizetést nem kap belőle, viszont annak örülhet, hogy az elszámolás után az 1100ÉV kft. 25 millió forintos osztalékot fizet a profit terhére.

Korábban Vadai Ágnes, a DK képviselője kérdezte a parlamentben Rogán Antalt arról, hogy „mit ad az országnak az 1100ÉV Kft., hogy a Szerencsejáték Zrt. 40 millió forinttal támogatja?”, miután kiderült, hogy az elmúlt időszakban a szokásosnál visszafogottabban jótékonykodott az állami lottócég, de a pénzéből így is jutott Bayer cégének. Rogán helyett helyettese, Dömötör Csaba államtitkár válaszolt: az állami szerencsejáték cég kiemelten fontosnak tartja, támogatja az értékteremtő kezdeményezéseket a hazai kultúra, oktatás, egészségügy, valamint a sport területén. (444.hu)