h i r d e t é s

Ezen a napon nem sok napsütés lesz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Ezen a napon nem sok napsütés lesz

2023. január 28. - 05:46

Szombaton felhős, nyirkos idő várható, elszórtan lehet vegyes halmazállapotú csapadék. Marad a hideg, és a reggeli fagyok is tartósnak bizonyulnak.

Borult lesz az ég, csak estétől csökkenhet a felhőzet észak, északkelet felől. Elszórtan várható hószállingózás, kisebb havazás, napközben a Tiszántúlon néhol havas eső, eső is eshet. A csapadék mennyisége nem lesz jelentős. Az északi, északkeleti szél több helyen lesz élénk, amelyet a Nyugat-Dunántúlon és a Bodrogközben erős lökések kísérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 és +4 fok között valószínű. Késő estére -3 és +1 fok közé csökken a hőmérséklet.

Vasárnap kezdetben többfelé számíthatunk napos időre, délután viszont már több felhő lehet az égen. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északias szelet többfelé kísérhetik élénk, néhol erős lökések. Hajnalban -6, -1, kora délután 1-5 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem várható.

Borongós, fényszegény időjárásra készülhetünk, emiatt fáradtabbak, lehangoltabbak, kedvetlenebbek lehetünk.

Alvászavarok, görcsös panaszok is előfordulhatnak.

A nyirkos, hideg időben felerősödhetnek az ízületi bántalmak, a szeles tájakon élőknél nyugtalanság, ingerlékenység is felléphet.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen, figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.