h i r d e t é s

Folytatódik a kora nyári idő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Folytatódik a kora nyári idő

2020. július 15. - 05:31

Szerdán még marad a nyugodt, száraz idő, csütörtöktől azonban kissé hűvösebbre fordul időjárásunk és megnő a záporok, zivatarok kialakulásának az esélye.

Délelőtt kezdetben napos idő lesz, majd nyugat felől elkezd vastagodni a felhőzet. Csapadék nem várható. 

Délután nyugat felől tovább vastagszik a felhőzet, de számottevő csapadék nem lesz. Megélénkül a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 27 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Szerdán többen ismét a keringési problémák fokozódásra, emellett pedig a kissé fülledtebb időre panaszkodhatnak. - írja a meteoklinika.hu

A figyelemzavarokkal összefüggésben csökken a teljesítőképesség, pedig az előző napok változékony humánmeteorológiai helyzete már így is kifáraszthatta szervezetét. A nap első felében átmenetileg csökkenhetnek az esetlegesen fennálló keringési panaszai, de a pihentetőbb alvás után azért némiképp könnyebben indulhat a napja.

Az allergiások sajnos nem számíthatnak könnyű időszakra, a meleg, nyárias időben továbbra is intenzíven szórja pollenjét a pázsitfű és a csalánfélék is. A szabadtéri tevékenységek alatt az érzékenyek messze kerüljék el a réteket, mezőket, a kirándulásokat pedig inkább a hegyek térségébe tervezzék. Próbálja megakadályozni a virágpor bejutását a lakásba, délután egyáltalán ne szellőztessen, és használjon vastagabb függönyöket a nyílászárók előtt!

A közlekedésben fokozott figyelem szükséges az elszórt záporok, esetleg zivatarok miatt. A csapadékos területeken nedvessé, csúszóssá válik az útburkolat, jelentősen megnövekszik a féktáv. A balesetek elkerülése érdekében lassabb haladás, nagyobb követési távolság javasolt. A zivatarokat erős, viharos szél is kísérheti, legyünk nagyon óvatosak! Emellett országszerte figyelmetlen sofőrökkel is találkozhat az utakon, így továbbra sem csökken a balesetveszély. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.