h i r d e t é s

Gyerekeknek szóló csodavilág! Elképesztő táborokban vakációzhatnak idén a gyerekek nyáron

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Gyerekeknek szóló csodavilág! Elképesztő táborokban vakációzhatnak idén a gyerekek nyáron

2024. május 14. - 08:59

Az elmúlt évek talán legszínesebb, legváltozatosabb vakációjára készülhetnek a diákok, elképesztő témák, újfajta táborok várják a gyerekeket a június 24-én kezdődő nyári szünetben. Fontos viszont a szülők szemfülessége, ugyanis idén gyorsabban telnek be a nyári programok turnusai, mint eddig bármikor.

Az iskolai szünetek átszervezése miatt idéntől egy héttel rövidebb lesz a nyári szünet a diákoknak, viszont így is tíz hétre kell megoldania a szülőknek a gyerekek felügyeletét. A klasszikusnak számító kézműves, lovas, sport vagy idegen nyelvi témák mellett 2024-ben rekordszámú újfajta, meghökkentő vagy akár extrém tematika is van a kínálatban.

A gyerekek és szüleik választhatnak idén, hogy a táborban a mesterséges intelligenciáról tanulnak, esetleg android alkalmazást fejlesztenek, gyermek-kutya kommunikációs tanfolyamon vesznek részt, Harry Potter kalandjaiban merülnek el, saját kisjátékfilmet forgatnak, amit a tábor végeztével moziban mutatnak be a szülőknek, netán űrrakétát építenek, de mehetnek sakktáborba, megtanulhatják a méztáborban a méhészet és a mézkészítés csínját-bínját. Mindez pedig még csak egy szelete a kínálatnak.

- mondta el Tóth Béla, a Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál vezetője. 

A kínálat széles, de a szülőknek érdemes mielőbb eszmélni a szakértő szerint, ugyanis a az eddigi jelentkezések alapján ugyanannyian fognak táborozni idén is, mint tavaly, de erre kevesebb idő lesz a rövidebb vakáció miatt.

Egy hónappal ezelőtt 1200 táborturnus közül tudtak választani szülők és gyermekeik a Táborfigyelőn, mostanra ezz a szám épphogy 800 fölé esett vissza. Azaz az elmúlt egy hónapban ennyi tábor telt be, és a fennmaradó programok töltöttsége is átlagosan 60-70%. Ugyanannyi gyermek táborozna kevesebb idő alatt, de közben a táborágyak száma nem nőtt meg, azaz május végétől elképesztő tülekedésre számítunk.

- mondta el Tóth Béla.

A portál vezetője szerint aki még jó áron minőségi tábort szeretne választani gyermekének, érdemes minél előbb foglalnia, hogy ne kelljen kompromisszumot kötni júniusban: ekkor már jó eséllyel vagy drágább lesz a tábor, mint amit előzetesen kalkulált a család, vagy messzebb kell majd vinni a csemetét, mint terveztük, esetleg nem a gyermekünk elképzelése, vágya szerinti témában találunk csak nyári programot, mert azok már beteltek.