h i r d e t é s

Hogyan válassz bútort a nappali berendezéséhez?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Hogyan válassz bútort a nappali berendezéséhez?

2023. november 20. - 10:10

A nappaliban gyűlik össze a család, találkoznak a barátok, hogy közösen megnézzenek egy filmet vagy egy jót beszélgessenek. Sőt, ez a helyiség sokszor még a gyerekek játszótereként is szolgál, így egyáltalán nem véletlen, hogy az otthon szíveként és lelkeként is emlegetik. 

Forrás: kanape.net

Ezért sem mindegy, hogy hogyan van berendezve. Fontos, hogy otthonos, meleg, kellemes hangulatot árasszon, amelynek megteremtéséhez a mai cikkünkben számtalan tippet adunk.

A legfontosabb szempont a nappali mérete

A nappali mérete nagyban befolyásolja, hogy milyen színeket és milyen méretű, funkciójú bútorokat választhatsz ebbe a helyiségbe. Amennyiben nagy az alapterülete, akkor bármilyen anyagú, formájú és színű kanapét választhatsz a Kanape.net kínálatából, nem kell attól tartanod, hogy a sötétebb falszín miatt a szoba kisebbnek fog tűnni, vagy hogy a kiszemelt ülőalkalmatosság nem fog kényelmesen elférni a szobában.

Nyugodtan gondolkodhatsz például U-alakú modellben, de akár két nagyobb méretű, két- vagy háromszemélyes kanapé is ugyanúgy megállja a helyét egymással szemben elhelyezve. Sőt, kialakíthatsz akár egy kényelmes olvasósarkot is, egy lábtartós fotellel illetve több kisebb, kör alakú, vagy hatszögletű puffal. Az összhatást pedig tedd teljessé egy nagyobb méretű szőnyeggel, egy tekintélyesebb dohányzóasztallal, a megfelelő világítással és egy szépen elrendezett dekorációval!

A kisméretű nappali berendezése már nagyobb kihívást jelent, mivel ebben az esetben helytakarékosan kell gondolkodni, és inkább többfunkciós bútordarabokat választani. Ideális lehet például egy ágyneműtartóval rendelkező kanapé, amelyben a nappaliban használt plédeket, párnákat is lehet tárolni. Ha pedig a választott ülőalkalmatosság magasabb, filigrán lábakkal is rendelkezik, akkor azzal még inkább hozzájárulhatsz helyiség könnyedségének és szellősségének megteremtéséhez.

Az ülőalkalmatosságok elhelyezése

Nem túl szerencsés, ha a rokonaidnak vagy a barátaidnak folyamatosan elfordított fejjel kell ülnie ahhoz, hogy részt tudjanak venni egy beszélgetésben. Ezért is kell kiemelt figyelmet fordítanod a kanapé és a fotelek megfelelő elhelyezésére.

Abban az esetben pedig, ha a családod sokat szokott tévézni a nappaliban és egy L vagy U-alakú kanapé mellett tervezed letenni a voksodat, akkor mindenképpen figyelj arra, hogy az ülőalkalmatosság hosszabbik oldala a TV-vel szemben kapjon helyet!

Egyéb fontos tényezők

Nem szabad megfeledkezned annak a figyelembevételéről sem, hogy a nyílászárók hogyan, milyen irányba nyílnak! Ezáltal ugyanis elkerülheted, hogy az ajtók nyitáskor ne ütődjenek hozzá a bútorokhoz.

Valamint fontos még az is, hogy az ablakok elé ne tegyél olyan bútorokat, amelyek túlságosan magasak! Ezek ugyanis fényt vesznek el a helyiségből, nem beszélve arról, hogy a szellőztetést is akadályozhatják.

Reméljük, hogy a tippjeink hasznosnak bizonyulnak számodra, és sikerül majd a lehető legtöbbet kihozni a kedvenc helyiségedből.