h i r d e t é s

Kistarcsán a polgármester fizeti a tűzijátékot

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Kistarcsán a polgármester fizeti a tűzijátékot

2022. július 21. - 16:32

Kistarcsán ifj. Juhász István fideszes polgármester állja az augusztus 20-i tűzijátékot, miután a helyiek többsége azt kérte, hogy ne erre költsék a pénzt.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

A fideszes ifj. Juhász István „a nyugati, meggondolatlan szankciók miatt kialakult energia-veszélyhelyzetről” beszélt. A szintén fideszes vezetésű Székesfehérváron nem lesz tűzijáték, igaz, itt már két éve nincs tűzijáték se augusztus 20-án, se szilveszterkor.

A fideszes polgármester Facebook-bejegyzése szerint rengeteg megkeresés érkezett hozzá amiatt, hogy az idén maradjon el a tűzijáték, a megspórolt összeget ajánlják fel azoknak, akiknek

a nyugati, meggondolatlan szankciók miatt kialakult energia-veszélyhelyzet problémákat okozhat a télen.

„Erről internetes szavazás is történt, amin meggyőző többség volt amellett, hogy erre ne költsünk közpénzt. Jelentem, elfogadtam a döntést, így is lesz!” – írta.

Ifj. Juhász István közölte, a költségvetésben biztosított 440 000 forintból tűzifát fognak venni, amelyet a legrászorulóbb idős emberek fognak megkapni. Egyúttal bejelentette, hogy saját, augusztusi fizetéséből felajánlja a tűzijátékhoz szükséges összeget.

A szintén fideszes vezetésű Székesfehérváron sem lesz tűzijáték – a helyiek korábbi döntésének megfelelően –, igaz, itt két éve nincs már tűzijáték sem augusztus 20-án, sem szilveszterkor sem.

A tűzijátékkal kapcsolatban csütörtökön megszólalt Karácsony Gergely főpolgármester is, aki szerint a jelenlegi gazdasági helyzetben felesleges pénzkidobás egy akkora tűzijáték, amilyet a kormány tervez augusztus 20-ra.

„Én Budapest főpolgármestereként ugyanezt nem tudom megtenni, nincs beleszólásom, hogy a kormány mit tervez és mennyiből a fővárosban. Ha rajtam múlna nem lenne tűzijáték, a milliárdokból pedig érdemi segítséget kaphatnának, akik az elszabaduló árak mellett most már magasabb rezsit is kénytelenek fizetni.” – írta.

Beszámolt továbbá arról, a városvezetés mindent megtesz, hogy segítsen a megszorító intézkedések miatt bajba került lakosoknak. Előzetesen tájékozódni a [email protected] e-mail-címen lehet, illetve időpont foglalás után személyes tanácsadást vállal Budapest Zöld irodája, ennek elérhetősége ezen a linken található.

Salgótarján, Siófok, Pécs, Sümeg és Miskolc polgármestere is úgy döntött, hogy az idén elmarad az augusztus 20-i tűzijáték városaikban. (Népszava)