h i r d e t é s

Letartóztatták a világ legnagyobb hekkertámadásainak gyanúsítottját

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Letartóztatták a világ legnagyobb hekkertámadásainak gyanúsítottját

2022. november 10. - 19:48

A 33 éves férfit azzal gyanúsítják, hogy LockBit ransomware segítségével támadásokat szervezett kritikus infrastruktúrák és nagy ipari vállalatok ellen szerte a világon. Várhatóan az Egyesült Államokban emelnek ellene vádat.

A kép illusztráció! - Forrás: cyberkendra.com

Letartóztattak Kanadában egy orosz férfit, akit a világ legnagyobb hekkertámadásának elkövetésével gyanúsítanak. Ezt csütörtökön jelentette be az Europol. A szervezet szerint a 33 éves oroszt azzal gyanúsítják, hogy LockBit ransomware segítségével támadásokat szervezett kritikus infrastruktúra és nagy ipari vállalatok ellen szerte a világon.

Az október 26-án tartott razzián a gyanúsítottat őrizetbe vették, 2 lőfegyvert, 8 számítógépet, 32 merevlemezt és 400 ezer eurónyi kriptovalutát foglaltak le tőle.

A hekker arról is ismert, hogy elképzelhetetlen váltságdíjakat követelt 5 millió és 70 millió euró között

– közölte az Europol. A nyomozást francia bűnüldöző szervek folytatták le az Egyesült Államok és Kanada, valamint az Europol támogatásával. Az első letartóztatás ebben az ügyben 2021 októbere után vált lehetségessé, amelynek során a hekker két orosz bűntársát vették őrizetbe – számolt be róla a TASZSZ. (Index)