h i r d e t é s

Nem csak az USA hemzseg az UFO-jelenségektől

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Nem csak az USA hemzseg az UFO-jelenségektől

2021. június 07. - 08:42

Az elmúlt hetek során komoly beszédtémává vált az amerikai közéletben, hogy már a Pentagon is elismerte egyes UFO-jelenségek megmagyarázhatatlan voltát.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

South China Morning Post beszámolója szerint ugyanis a kínai hadsereg is egyre több UFO-jelenséget könyvel el, amelyet csak „beazonosítatlan légi körülményeknek” nevez, mely lényegében nem tér el a hagyományos UFO-definíciótól.

A lap úgy tudja, a Népi Felszabadító Sereg – Kína hadserege – már mesterséges intelligenciát is kalibrált erre az esetre, azokkal vizsgálják a különböző UFO-jelenségeket. Chen Li, a kínai légierő egyik kutatója már egy 2019-es jelentésben is kifejtette: „Egyre gyakrabban érzékelünk beazonosítatlan légi körülményeket az elmúlt évek során, amely komoly kihívások elé állítja nemzetünk légvédelmét

Li meglátása szerint ebben Kína előrébb jár, mint az Egyesült Államok, ugyanis a Pentagon még nem használ mesterséges intelligenciát ezen jelenségek beazonosításához. A kutató szerint ez azért fontos, mert a mesterséges intelligencia képes a szokásos sémákon túl gondolkodni, akár egymástól különböző adatokat is összekapcsolni.

Ez pedig segíthet a kínai hadseregnek abban, hogy pontosabban fel tudják mérni az UFO-jelenségek mivoltát, kivizsgálják azok természetét. Ezzel pedig akár pontosabban megállapíthatják, hogy valami földöntúli jelenséggel van dolgunk, esetleg ellenséges géppel vagy egyéb természeti jelenséggel.

A kínai katonaság ugyanakkor azon az állásponton van, hogy valamennyi megmagyarázhatatlan jelenség mögött logikus magyarázat lehet, legtöbbjük feltehetően emberi készítésű vagy természetes jelenség, bár az Egyesült Államokban a földöntúli magyarázatot sem vetették el.(liner.hu)