h i r d e t é s

Ufót találtak az óceán fenekén, vagy mégsem?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Ufót találtak az óceán fenekén, vagy mégsem?

2022. március 25. - 07:57

Kiderült, hogy mi állhatott a nemrégiben felfedezett, titokzatos tengeri képződmény mögött.

Fotó: Google Earth

Habár laikusok számára első ránézésre a Google Earth fényképein fellelhető, kör formájú alakzat egy tengerfenéken lezuhant földönkívüli űrhajóra hasonlíthat, a valóságban ésszerűbb magyarázat is van a jelenségre.

Az objektumot a híres UFOsightingsdaily.com ufófigyelő portál tulajdonosa, Scott Waring 100 százalékos bizonyítéknak hívta, amellyel szerinte megcáfolhatatlan az idegen civilizációk létezése.

Hogy mit is talált az „ufológus szakember”? Nos, egy 6,8 kilométer átmérőjű, szabályos kör alakú képződményt, ami a Csendes-óceánban, Peru fővárosától, Limától mintegy 566 kilométerre található nyugatra. és úgy emelkedik ki a tengerfenékből, mint egy domb vagy hegy.

Egy 2016-os blogbejegyzésben a Google fejlesztői rámutattak egy érdekes adatkülönbségre, amely furcsa dombos-völgyes mintákat eredményezhet: az óceánfenék háttértérképe a Scripps Institution of Oceanography által készített térképen alapul, amely műholdak gravitációs méréseit használja a tengerfenék emelkedéseinek és süllyedéseinek – más néven az óceán batimetriájának – vizsgálatához

A domborzat részletesebb azonosításához a vállalat hajóalapú szonárfelmérésekből szerez adatokat, amelyek hangimpulzusokat küldenek az óceánfenék felé, majd a visszhangokat rögzítik, hogy nagy felbontású képet kapjanak.

Időnként a műholdas és a hajófedélzeti mérések nem egyeznek, és az egyik vagy a másik adat egyetlen pontja meredek dombnak vagy mélyedésnek tűnő képet mutathat, ami megtévesztő lehet.

A Waring által észlelt ufó pont egy olyan metszésvonal közepén helyezkedik el, amelyen egyértelműen áthaladt egy hajófedélzeti szonárfelmérés, így lehetséges, hogy az alakzat az adatforrások összekapcsolásának eredménye, nem pedig egy földönkívüli civilizáció által épített űrhajó maradványa. (liner.hu)