h i r d e t é s

Új online program segít mihamarabb teherbe esni a babára vágyóknak

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Új online program segít mihamarabb teherbe esni a babára vágyóknak

2019. október 03. - 13:57

Régóta szeretnétek babát, de nem jön össze a gyermekáldás?

Magyarországon közel háromszázezer pár küzd ugyanezzel problémával. A szülész-nőgyógyász szerint sokakat már akkor a lombikprogram felé irányítanak, amikor még bőven megérné természetes úton próbálkozni. Rengetegen nem is tudják, hogy néhány egyszerű szokás megváltoztatásával már jócskán megnövelhetnék a teherbeesés esélyét. Ebben lehet segítségükre új 8 hetes online program, a www.pregprogram.com.

Sokszor találkozom olyan párokkal, akiknél bár fiatalok és egészségesek, mégsem jön össze a baba. Hamar eldöntöttem, hogy szeretnék nekik segíteni. Általában elmondható, hogy a gyermeket tervező hölgyek túl hamar lesznek lombikkezelési pályára állítva, amikor pedig még a természetes lehetőségeket sem merítették ki

 – kezdi Dr. Bakos Marcell, a Semmelweis Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika szülész-nőgyógyásza, aki döbbenetes eredményekről számol be: páciensei sokszor úgy lesznek várandósak, hogy 2-3 lombikprogramot követően fordulnak hozzá.

Már az oldal tesztelői közül is többeknek sikerült teherbe esni

Ez nem varázslat, és nem is légből kapott módszerekről van szó. Egyszerűen csak visszatérünk az alapokhoz, ahol sokan elrontják

 – hangsúlyozza az orvos. Szerinte ugyanis a fogantatáshoz sokszor elég az is, ha olyan hétköznapi rutinjainkon változtatunk, mint a mozgás vagy a táplálkozás, de sokat számít a pszichés állapot is, épp úgy, mint a ciklus pontos nyomon követése. Többek közt ebben segít a PregProgram, ahol személyre szabott felületen kapnak segítséget a teherbe esni vágyók.

Az oldal célja, a fogantatási képesség maximalizálása, kizárólag természetes módszerek segítségével. Érdekes lehet bárkinek, aki tudatosan készül a gyermekvállalásra: kizáró ok nincsen, ártani nem tud. Azoknak a pároknak is hasznos, akik még csak most kezdenek bele a babaprojektbe, de akár 3-4-5 lombikos próbálkozás után is igénybe vehető, vagy a lombikkezelés kiegészítéseképp

– mondja Dr. Bakos. Beszédes eredmény, hogy az oldalt először 20 tesztelő próbálta ki: közülük azóta már 5-en babát várnak.

Grafikonon láthatjuk, mikor érdemes próbálkozni

A PregProgramban résztvevők szert tehetnek egy sor olyan ismeretre, ami nagyban elősegíti a teherbeesést: ilyen például, hogy miként vizsgálhatjuk a saját ciklusunkat, és hogyan dönthetjük el, épp termékenyek vagyunk-e, vagy sem, de fény derülhet akár a betegségre utaló mintázatokra is.

Ebben az is segít, hogy a program teljességgel személyre szabható. Először részletes kérdőívet töltünk ki a saját céljainkról, egészségügyi problémáinkról, életmódbeli szokásainkról, így később a preferenciáknak megfelelő tartalmak jelennek meg. Az anyagok között vannak receptek, cikkek, videók és szakértői anyagok is: az oldalt három dietetikus, egy pszichológus, egy gyógytornász és persze a szülész-nőgyógyász állította össze, aki – reális keretek közt – a felmerülő kérdésekre is szívesen válaszol.

A legfontosabb funkció azonban, hogy a 8 hetes program során folyamatosan naplózhatunk egy sor olyan tényezőt, amelyek mind nagyban hozzájárulnak a fogantatás sikeréhez. Ilyen például a méhnyaknyák mennyisége és minősége, a testhőmérséklet, testsúly, hangulat, a bevett gyógyszerek, az aktuális életesemények – hiszen ezek mind-mind kihatással vannak a fogantatási esélyeinkre. A megadott adatok alapján pedig egy termékenységi grafikon rajzolódik ki, ami pontosan tükrözi, mikor a legnagyobb az esélyünk a fogantatásra.

A program időtartama azért is 2 hónap – két teljes ciklus -, mert általában ennyi időbe telik egy szokásunkat megváltoztatni, és ezzel mérhető eredményeket felmutatni. Mivel maga a program oktatóanyag is egyben, az így megszerzett tudás velünk marad, és a továbbiakban is hasznosítható

– zárja Dr. Bakos.