h i r d e t é s

36 százalékos feldolgozottságnál 14 EP-képviselője lenne a Fidesznek

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

36 százalékos feldolgozottságnál 14 EP-képviselője lenne a Fidesznek

2019. május 26. - 20:54

 

Magyar Nemzet értesülései alapján 36 százalékos feldolgozottságnál55 százalékkal vezet a Fidesz-KDNP az EP-választáson, ez 14 EP-képviselőt jelentene a kormányzópártoknak.

Forrás: magyarnemzet.hu

A második a Demokratikus Koalíció, amely 14 százalékon áll, és így 4 képviselőt juttathatna az Európai Parlamentbe.

Ezen adatok szerint a 7,5 százalékos Jobbik, a szintén ugyanígy álló Momentum, valamint 6,1 százalékával az MSZP-Párbeszéd szövetség is 1-1 képviselőt küldhetne Brüsszelbe.

Szoros a küzdelem a második helyért (2019. május 26. 21:12)

Egy paraszthajszállal ugyan, de a DK és az MSZP párharcából az MSZP kerülhetett ki győztesen. Az Exit Poll adatok alapján a szocialisták egy százalékkal vezetnek a DK előtt, így van esélye az MSZP-nek a 3 mandátum behúzásához.

Ugyanakkor az eddig a második legnagyobb pártként számon tartott Jobbik az ellenzéki térfélen visszazuhanhatott a harmadik – összesítve a 4-ik – helyre. Majdhogynem beérte a Momentum, amely a becslések szerint 7 százalékon végzett. Az LMP szinte bizonyosan kiesett a brüsszeli törvényhozásból.

A Fidesz 14 mandátumot szerezhetett, az MSZP 3, DK 2 és a Momentum és a Jobbik 1-1 mandátummal szerepelhetnek Brüsszelben. (balramagyar.hu)


 

h i r d e t é s