h i r d e t é s

5 fideszes, aki egész biztosan börtönbe kerülne egy kormányváltás után

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

5 fideszes, aki egész biztosan börtönbe kerülne egy kormányváltás után

2018. január 13. - 07:17

 

Nagyon is számít, hogy ki nyer 2018-ban és ki lesz a legfőbb ügyész

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Sok fideszes korrupciós ügynél láttuk már, ahogy a volt fideszes képviselőből legfőbb ügyésszé vedlett Polt Péter cinikus mosollyal a szája sarkában azt mondja, “nem merült fel bűncselekmény gyanúja”. - írja a Lámpagyár Blog

Bármilyen hihetetlenül is hangzik, ilyenkor elég sokszor igazat mond, hiszen a Fidesz konkrét törvényeket hozott a lopásra, így tényleg vannak olyan ügyek, amikor a törvény minden betűjét betartva szereznek a fideszes haverok milliárdos vagyonokat. (Csak hogy egy példát mondjunk: hiába árusította ki Rogán Antal áron alul a belvárosi ingatlanokat, soha nem lesz jogi következménye, mert ezt lehetővé tették a jogszabályok). De mi a helyzet azokkal az ügyekkel, ahol nem ez a helyzet? Ott már nagyon is számít, hogy ki fog nyerni 2018-ban és ki lesz a legfőbb ügyész.

Egy esetleges kormányváltás több fideszes politikust és rokont is hamar börtönbe juttatna.

1. Matolcsy György


Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt 

A jegybankelnököt két ügyben is előveheti majd az igazságszolgáltatás: a brókerbotrányban ő adott kötvénykibocsájtási engedélyt a Quaestornak, amely minden gyanú szerint már akkor is zsákszámra tüntette el a befektetők pénzét. A másik ügy az MNB-alapítványoké. Azt ő sem gondolhatta komolyan, hogy az “elvesztette közpénz jellegét” érvelés megállna egy független ügyészség előtt. És akkor arról az ügyről már meg sem emlékezünk, amelyben az ügyészség szerint Matolcsy “tudata nem fogta át” hogy bűnt követ el.

2. Tiborcz István


Forrás: 24.hu

Éppen ma írt arról az Index, hogy az Olaf komoly szabálytalanságokat talált a miniszterelnök vejének közbeszerzéseiben és az adatokat elküldte az ügyészségnek. Nehéz elképzelni, hogy azokban a dokumentumokban nincs olyan bűn, amelyet egy pártatlan igazságszolgáltatás ne jutalmazna börtönnel.

3. Mészáros Lőrinc


Forrás: MTI

Sokak szerint az Orbán-rendszer csúcsoligarchája, mások szerint csak egy szerencsétlen hülye, akit Orbán a strómanjának használ. Bárhogy is legyen, ha Tiborcz Istvánt megfogta az Olaf, akkor gyakorlatilag lehetetlen, hogy Mészáros kétszázvalahány cégénél és ki tudja hányszáz pályázatánál ne legyenek súlyos törvénysértések.

4. Farkas Flórián


Forrás: MTI

Ha van olyan ember, aki ezen listán belül is betonbiztosan börtönbe kerülne, az Orbán Viktor miniszterelnöki megbízottja, Farkas Flórián. A Híd a munka világába program milliárdjait eltüntető politikus ellen már nyomozott az Olaf, a NAV, és a rendőség is, mégis szabadlábon van - egyelőre.

5. Polt Péter


Forrás: MTI

Az ember, aki nem maradhat le egy ilyen listáról. Nélküle gyakorlatilag nem is lehetnének ilyen listák, hiszen akkor a fentiek is egy hűvös cellában csücsülnének már valahol. Ha lesz kormányváltás, egész biztosan rá lehet majd bizonyítani, hogy kimosta a fideszeseket a korrupciós ügyekből.

A fenti lista a teljesség igénye nélkül készült, hiszen se szeri, se száma azoknak a korrupciós ügyeknek, ahol nehéz eldönteni, hogy a jog világában is megállna-e egy-egy vád. Egy biztos, kormányváltás nélkül soha nem fog kiderülni.

 

lampagyarblog.blog.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s