h i r d e t é s

A fideszesek is azt akarják, hogy csatlakozzunk az Európai Ügyészséghez

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A fideszesek is azt akarják, hogy csatlakozzunk az Európai Ügyészséghez

2018. október 22. - 08:50

 

Nagyon úgy fest, hogy az az igen komolyan kidolgozott propaganda mégsem tudott mindenkit maradéktalanul meggyőzni arról, hogy nincs semmi szükségünk arra, hogy a magyar kormányt legalább azok felelősségre vonhassák, akiktől a nagy lóvé jön.

Forrás: zoom.hu

Mit lehet leszűrni mindebből? Azt, hogy a fideszes szavazókban is megvan az igazság iránti vágy szikrája? Meglehetősen kis valószínűséget élvez. Különösen annak tükrében, hogy ezt a Publicus Intézet legutóbbi felméréséből kellett megtudnunk, nem pedig egy tömegdemonstrációból.

Bárhogy is, az információ egyértelmű a kormánypárti szavazók nagyobbik fele is úgy véli, hogy ideje lenne végre a kormánynak is arra költenie az uniós forrásokat, amire azt az Unió adja.

Az EU tehát – legalábbis a magyarok gondolkodásában – erősebb a Fidesznél.

A Vasárnapi Hírek megbízásából készített reprezentatív közvélemény-kutatás szerint: miközben a magyar kormány az elmúlt években több 10 milliárd forintot költött olyan kampányokra, amelyeknek Brüsszel, maga az unió vagy az EU-t – a propaganda szerint – kívülről „mozgató” Soros György voltak a célpontjai, a magyar választók soha nem akartak annyira az EU-hoz tartozni, mint most. /168 óra/

Meglehetősen drága propaganda ment ezzel fuccsba. Vagy mégsem, arra gondolva, hogy mindez a legcsekélyebb mérhető felháborodást sem váltja ki a fideszes szavazókból. Az egész képet tekintve lényegtelen. Ami fontosabb, ismét arculcsapásként érheti a kormányt.

Amikor arra kérdeztek rá, hogy előnyös volt-e Magyarország számára az uniós tagság, a megkérdezettek harmada mondta azt, hogy nagyon előnyös volt, további 50 százalék pedig inkább előnyösnek minősítette. Vagyis a felmérés szerint:

a magyar emberek 80 százaléka, tízből nyolc válaszoló 2018 októberében úgy véli: összességében jól járt Magyarország a csatlakozással.

E ponton pedig nem teljesen tiszta az, hogy mi is a Fidesz célja. Mert az nyilvánvalónak tűnik, hogy nem a magyarok, de még csak nem is a választóik érdekeinek képviselete. Vagy valakinek igazán szólnia kéne, hogy a Soros-ügynökök immár ott vannak a fideszes szavazók közt is.


 

h i r d e t é s