h i r d e t é s


A Független Diákparlament felszólítja a kormányt az alkotmányos rend betartására

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

A Független Diákparlament felszólítja a kormányt az alkotmányos rend betartására

2016. december 13. - 07:35
0 komment

 

Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az oktatási rendszer alapja a kereszténység - írja a Független Diákparlament közleményében.

Forrás: Független Diákparlament

A Független Diákparlament (FDP) elhatárolódik a miniszter kijelentéseitől, és felszólítja, hogy haladéktalanul igazodjon Magyarország Alaptörvényéhez, melynek hetedik cikkeje alapján "Az állam és az egyházak külön működnek." illetve "Mindenkinek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságához." Ezáltal az oktatás szereplőinek, a diákoknak joguk van olyan oktatási rendszerben tanulni, mely független minden felekezettől és vallási meggyőződéstől. Az intézményeknek és tanároknak pedig kötelességük ehhez igazodva oktatni.

Az oktatás tartalmának valódi alapját kizárólag a tudomány képezi,

mely konszenzuson, tényeken és racionalitáson alapul. Bármilyen más alap Magyarország jelenlegi és jövőbeli társadalma számára káros és elfogadhatatlan.

Felszólítjuk Lázár János miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy tartózkodjon az Alaptörvénybe ütköző kijelentésektől, és tartsa tiszteletben az ország jövőjét jelentő oktatás független és tudományos alapjait.h i r d e t é s

betöltés...

;