h i r d e t é s

A KDNP és a szivárvány

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

A KDNP és a szivárvány

2021. április 04. - 11:35

 

Olvasom, hogy a KDNP véletlenül (véletlenül?) gender-logónak, azaz LMBTQ-propagandának nézett egy plakáton lévő bibliai szimbólumot, ami még a Reformáció emlékévében, 2017-ben készült el. 

A KDNP jeles keresztényei meglátva a szivárványt azonnal keresztényüldözésről kezdtek harsogni, a sötét oldal agresszív Krisztus-gyalázásáról, és a súlyos provokációról rögvest a templomok felgyújtására, a harangok tönkretételére és Isten és a keresztény közösségek gyalázására asszociáltak. És aztán menetrendszerű pontossággal megérkeztek a Fidesz-KDNP szép és tartalmas nevű Légió Hungária különítményesei, hogy kissé átdolgozzák a plakátot, a saját képükre és hasonlatosságukra.

Nagy dolog a keresztény hit és lelkület, kiváltképp, hogy sem a Fidesz, sem a KDNP, sem a kereszténységet védő rohamosztagosok sem ismerik a Bibliát (vesd össze Szentírás), s keresztényvédő munkásságukat anélkül kell kiteljesíteniük, hogy a legminimálisabb ismeretekkel rendelkeznének Isten kinyilatkoztatott szaváról: arról, ami egy képes-kiszínezős, gyerekeknek készített bibliai kifestőkönyvben garantáltan megtalálható.

Pedig találkozhattak volna a szivárvánnyal, ha legalább a Biblia első könyvének legelejéig eljutottak volna. Legalább odáig, amikor a vízözön után Isten szövetséget köt az egész emberiséggel, arra téve ígéretet, hogy soha többé nem pusztítja el a földet. Ennek a szövetségnek a jele az égboltra kifeszített szivárvány (ív, íj, héberül: keset, görögül: toxon), amelyet az Örökkévaló mint a béke jelképét "a felhőbe helyezte".

Erről nem tudnak a Fidesz-KDNP keresztényvédő harcosai, nem tudnak a különítményesek (oké, nekik nem is az a dolguk, hogy tudjanak bármiről, nekik más a feladatuk), s ez igen nagy baj. Ugyanis ezek szerint nem tudják, hogy Isten e szövetség jegyében adta át Noénak a "hét noahita törvényt" ("Íme megkötöm szövetségemet veled és leszármazottaiddal" (1Mózes 9,9), amely az egész emberiségre, minden emberre, vagyis a nem-zsidókra is vonatkozik, s amelyek között az emberölés, a vérfertőzés vagy az élő állat húsa fogyasztásának tilalma mellett – hogy, hogy nem – szerepel a lopás tilalma is. Úgy is mondhatnánk: ezek valamennyi civilizáció alapvető parancsolatai.

S épp ezek valahogy kimaradtak a Fidesz-KDNP keresztényei számára.

Pedig a szivárványra sok helyen rábukkanhattak volna a Bibliában, feltéve, ha olvasnák ezt a könyvet. Például semmi ókori meleglobbi, amikor Ezékiel könyvében azt olvashatjuk, hogy a szivárvány az Örökkévaló dicsőségének látszata, amely pompás trónját öleli körül (Ezékiel 1,28), vagy a Jelenések könyvében, ahol a mennyei trónt szintén szivárvány fonja körül.

Miként nem melegorgiára utal az apokrif Hénokh III. könyve (21,4), amely arról számol be, hogy minden élőlény fején kétezer korona volt, melyek úgy ragyogtak, mint a szivárvány, s a szivárvány gyűrűi még a nap vakító izzásánál is szebbek voltak. Így aztán nem is kellett onnan senkinek sem elmenekülnie egy ereszcsatornát igénybe véve.

Végezetül felhívnám a Fidesz-KDNP teljes szellemi potenciáljának és utcai harcosainak szíves figyelmét arra, hogy ha véletlenül egy fekete színű Madonna fényképébe ütköznének, azt ne a migránssimogató, hazaáruló libernyákok újabb gyalázatos, megszentségtelenítő aknamunkájának tekintsék, hanem az Európában kb. 450-500-ra becsült Fekete Madonna-kultusz egyik darabjának, amelyek egyébként 12. századi eredetűek, s amelyeket Clairvaux-i Szent Bernát egyenesen az Énekek énekének menyasszonyához hasonlított: Fekete vagyok, de szép, Jeruzsálem leányai; (…) Ne nézzetek engem, hogy feketés vagyok, mert a nap színtelenített meg engem: anyám fiai harcoltak ellenem." (Énekek éneke 1,6).

És végezetül: ha ökröt látnak, ne gondoljanak arra, hogy Semjént akarta kifigurázni a libernyák-horda, hanem jusson eszükbe Lukács evangélista szimbóluma. És ha történetesen bikának látják a szimbolikus állatot, az sem Orbánra utal, hanem szintén Lukácsra.

Keresztény barátaimnak ezúton kívánok boldog húsvétot!

György Gábor

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s