h i r d e t é s

A leggyakoribb okok, amiért a nőknél is megfigyelhetjük a hajhullást

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

A leggyakoribb okok, amiért a nőknél is megfigyelhetjük a hajhullást

2022. március 18. - 09:29

Amikor eszünkbe jut a hajhullás problémája, először a férfiakra asszociálunk. Valamilyen szinten jogos a sztereotípia, hiszen elsősorban az erősebbik nem sajátja ez a problémakör. Habár náluk jóval többször és egészen más mértékben fordul elő hajhullás, nőként is érdemes odafigyelni, hogy fenntartsuk az egészséges haj és fejbőr állapotát.

Forrás: artnhair.hu

Mik a női hajhullás leggyakoribb okozói?

Számos folyamat következménye lehet az, ha tapasztalod az intenzív hajhullást. Elsősorban egészségügyi panaszok tüneteként jelentkezhet. Érdemes megvizsgálni a pajzsmirigy-alulműködés lehetőségét. Ilyen esetben jellemző a töredezett, száraz haj és a hormoncsökkenés miatt előfordulhat, hogy megváltozik a hajhagymák tápanyagcseréje.

A súlyosabb pajzsmirigy-alulműködéssel összefüggő esetek leginkább a nőket érintik. Ezért ha észleled a tüneteket, érdemes megvizsgálni a panaszaid hátterét. Az alulműködésnek számos egyéb tünete is lehet, például a rossz közérzet, ami fáradtsággal és gyengeséggel párosulhat. Valamint hangulatingadozások, melyek ingerlékenységgel járnak együtt.

A hajhullásnak lehetnek külső okai is

Előfordulhat, hogy nem valamilyen szervi gond áll a háttérben, hanem olyan túlzott igénybevételnek teszed ki a hajadat, mely annak ritkulásához vezethet. Ez pedig igaz lehet akár nők, akár férfiak esetében is. Ilyen igénybevételnek minősül, hogyha rendszeresen és nagy mennyiségben használsz hajlakkot, illetve hogyha mesterséges anyagokkal terheled a hajadat.

A túlzásba vitt hajformázás, a szoros copf vagy fonás olyan fizikai megterhelés, mely szintén hajhulláshoz vezethet. A különböző hajformázók használata, például a hajvasaló vagy göndörítő, a magas hőmérsékleten végzett hajszárítás is károsíthatja annak szerkezetét. A fejbőrünk és a haj regenerációja gyorsan végbemegy, ha felhagyunk a rossz szokásokkal, illetve egy orvosi mezoterápiás kezeléssel orvosolhatjuk a problémát. Az Art 'N Hair-nél végzett professzionális kezelések segítségével bejuttatják azokat a vitaminokat és tápanyagokat, melyek elősegítik a haj növekedését.

A különböző vitaminok hiánya is okozhat hajhullást

Amennyiben szervezetünk nem kap megfelelő minőségű és mennyiségű tápanyagot, felléphetnek különböző hiánybetegségek, amelyeknek egyik következménye lehet hajunk egy részének elvesztése. Amennyiben valamilyen szélsőséges táplálkozási formát folytatsz, nincs arra lehetősége a testednek, hogy felvegye és hasznosítsa a tápanyagokat. Valamint vannak olyan életmódbeli és táplálkozásbeli szokások, melyek szintén csökkenthetik az egyes vitaminok szintjét.

A hajunk állapotának szempontjából a B12-vitamin hiánya lehet problémás. Ennek egyik látványos tünete a rossz minőségű haj, illetve az is, hogyha korán tapasztalsz őszülést. Szerencsére ez egy olyan probléma, amit aránylag könnyen le lehet küzdeni abban az esetben, ha felismertük azt. A B12-vitamin pótlásával sokat javíthatsz a helyzeten.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s