h i r d e t é s

A magyar kormány Donald Trump újraválasztása mellett kampányol

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A magyar kormány Donald Trump újraválasztása mellett kampányol

2020. szeptember 18. - 10:21

 

A magyar kormány egyértelműen leteszi a garasát Donald Trump elnök mellett az amerikai elnökválasztási kampányban, amit Jeszenszky Géza volt külügyminiszter nem tart okos politikának.

Beszáll a magyar kormány Donald Trump újraválasztási kampányába Joe Biden demokrata elnökjelölttel szemben, szeptember 26-án Szijjártó Péter külügyminiszter videokonferencia keretében beszélget majd a Republicans for National Renewal (RNR), vagyis a Republikánusok a Nemzeti Megújulásért nevű mozgalom igazgatójával, Mark Ivanyoval - tudta meg a Népszava. Az RNR igazgatója azt mondta, a konferencia üzenete akár 3.5 millió fiatal amerikai republikánus szavazóhoz is eljuthat.

Az év elején alapított RNR honlapja szerint Trump politikáját támogatja. Legfontosabb célkitűzéseik a bevándorlás korlátozása, a szabad fegyverviselés jogának garantálása, a "konzervatív véleményeket inkorrekt módon kezelő" telekommunikációs cégek megregulázása, az amerikai katonai intervenció minimálisra korlátozása más államokban, az "európai típusú populista nacionalizmus" amerikai meghonosítása.

A Népszava idézi a kormány egyik tagját, aki azt mondta, hogy "mivel Bident már úgysem tudjuk a barátunkká tenni, nincs más választásunk, mint minden eszközzel Trumpot segíteni".

Másképp látja Jeszenszky Géza volt külügyminiszter, washingtoni nagykövet, aki szerint a jó külpolitika a külországok választási kampánya idején minden eshetőségre felkészül, az Egyesült Államok esetében pedig mindkét párt és elnökjelölttel jó kapcsolat kiépítésére törekszik. Így jártunk el nagyköveti működése idején a 2000-es választásoknál. (napi.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s