h i r d e t é s

A Roszatom úszó atomerőműve eddig 21 millió kilowattóra villamos energiát termelt

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

A Roszatom úszó atomerőműve eddig 21 millió kilowattóra villamos energiát termelt

2020. február 26. - 17:50

 

A Roszatom Lomonoszov akadémikusról elnevezett úszó atomerőműve eddig több mint 21 millió kWh villamos energiát termelt a próbaüzem során

Forrás: MSN.com

A 2020. február 26-i állás szerint a Lomonoszov akadémikusról elnevezett úszó atomerőmű, amely jelenleg próbaüzemben működik a csukcsföldi Pevek városában, több mint 21 millió kWh villamos energiát táplált be a Csaunszki hőerőmű és Bilibiniói Atomerőmű nevével jelzett hálózatra, amely Csukcsföld  három önálló villamos energetikai hálózatának egyike.

A Lomonoszov akadémikus várhatóan 2020 nyarán kezdi meg kereskedelmi üzemét, miután elvégzik rajta a további teszteket és megkapja az oroszországi Szövetségi Környezetvédelmi, Műszaki és Nukleáris Ellenőrző Hatóság, a Rosztyehnadzor engedélyét.

Az úszó atomerőmű ezt követően a villanyáram mellett hőenergiát is szolgáltat Pevek városának. A város első kerülete 2020 nyarán kapcsolódik rá az úszó atomerőműből a városba távhőt vezető rendszerre, Pevek további kerületei pedig 2021-ben csatlakoznak a Lomonoszov Akadémikus távhőszolgáltatásához. 
 


 

h i r d e t é s