h i r d e t é s

A tető felületéhez igazodó adóztatás jöhet az esővíz után?

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

A tető felületéhez igazodó adóztatás jöhet az esővíz után?

2017. március 24. - 11:14

 

Az indokot erre az adja, hogy a házak és egyéb épületek tetejéről lefolyó víz költséget okoz az önkormányzatoknak, természetesen eltérő mértékben. 

A városok egy részében a víz a csatornákba kerül , amelyek fenntartása, kezelése jelentős összegeket emészt fel, nem beszélve azokról a helyekről, ahol az esővíz a normál szennyvíz csatornába folyik bele, ahol ülepítik, tisztítják. A befolyó csapadékvizek nagy üledékterhelést okoznak az ilyen tisztítókban.

A vizes lobbi környékén lévő Fideszes politikusok lehetőséget látnak abban, hogy egy normatív,- a tető felületétől függő- adórendszer dolgozható ki a költségek megtérítésére.

Az elgondolás meglehetősen gyenge pontja az, hogy vidéken sokkal nagyobbak az egy családra vagy személyre eső tetőfelületek nagysága, mint a városokban, éppen ezért egy ilyen adóztatás kifejezetten vidékellenes lenne. nem beszélve arról, hogy vidéken víz nagy része az árkokba kerül, ahol jelentős része el is szivárog, valamint elpárolog.

A szakértők azt állítják, hogy az ilyen árkokat is karban kell tartani, ami ma az önkormányzatok költségvetésének része, azonban, ha bevezetnék az új adót jelentős fedezet jutna az ilyen munkák elvégzésére.

Címkék: 

 

h i r d e t é s