h i r d e t é s

A vendéglátás elengedhetetlen kellékei az elviteles poharak 

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

A vendéglátás elengedhetetlen kellékei az elviteles poharak 

2022. augusztus 18. - 09:13

Ha a korábbi évtizedek elviteles poharaira gondolunk, akkor mindenkinek egy sima, fehér, össze-vissza hajló, pillanatok alatt kilyukadó pohár jut az eszébe. Szerencsére a világ azóta sokat változott. Új technológiák, új alapanyagok, új design, és akár az üvegpohárra megszólalásig hasonlító termékek jelentek meg a piacon.

Forrás: indepack.hu

Hol van már a retró feeling! Az elviteles poharak ma már divatosak, vagányak, újrahasznosíthatóak, lebomlóak, és akár többször is használhatóak. Cikkünkben végignézzük, milyen ma a poharak felhozatala, milyen pohártípusokkal találkozhatunk, és bizonyos poharak használatával hogyan tudunk leginkább környezettudatosak lenni.

Papírpohár: jaj, elázik?

Dehogyis, emiatt nem kell aggódnod! A papírpoharat egy nagyon vékony PE réteg fedi, így teljesen biztos, hogy nem fog átázni. Ezt a divatos és környezetbarát pohártípust az indepack.hu-n akár saját logóval is kérheted, így akár brand erősítésre is kiválóan megfelel. Bírja a hideg és meleg italokat is, így a felhasználása nagyon sokoldalú lehet.

Nézzük az örök klasszikust!

Igen, a műanyag pohárról lesz szó. Amiből már nagymamáink is kortyolgattak. Picit lehet turbózni ezt a pohártípust is, gondolj csak a kávéautomaták barna poharaira, de legtöbbször ezekkel a poharakkal találkozhatunk a fesztiválokon söröskorsóként, fröccsöspohárként vagy pálinkát rendelve, mivel ez a legolcsóbb megoldás az italok felszolgálására. Ha használat után a szelektív gyűjtőbe kerül, anyaga sem vész kárba.

A PET alapanyagból készült shaker és koktélos poharak szerencsére már nem hozzák ezt a bizonyos retró érzést, mivel víztiszták és modern alakúak, ezért exkluzív helyek is használják: találkozhatsz vele street foodnál, cukrászdában vagy akár a strandon.

Műanyag pohár modern alapanyagból

Van egy pohártípus, amit külsőre nem biztos, hogy meg tudsz különböztetni a sima műanyag pohártól, bár a fala kicsit vastagabb, dehát mindenki azt mondja, hogy a belső a fontos. Ez a pohár ugyanis PLA műanyagból készül, ami komposztálható és lebomlik, így nem hagy ökológiai lábnyomot. Hátránya, hogy kizárólag hideg ital tölthető bele, de ez egy környezettudatos koktélrajongónak nem lehet probléma.

Törhetetlen műanyag poharak

A műanyag poharak legújabb generációja polikarbonátból készült. Ez a műanyag olyan erős, hogy bárhol használható, ahol nem lehet üvegpoharat használni. Korlátlan számban mosogatható, nagyon tartós és mutatós pohár. Kiváló választás partikra, eseményekre.

És végül az igazi feltörekvő: az újrapohár

Egyre több helyen találkozunk ezzel a pohár típussal. Előnye az újrafelhasználhatóság, így a környezettudatosság. A pohár használata betétdíjas, így nem dobja el a vásárló, hanem visszaadja a következő ital vásárlásakor.  Korlátlanul mosogatható, így csökkenthető a hulladék mennyisége, Igazi modern, menő, ökomegoldás.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s