h i r d e t é s

Áder János: Magyarország tisztelettel adózik az egészségügyi dolgozók teljesítményének

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Áder János: Magyarország tisztelettel adózik az egészségügyi dolgozók teljesítményének

2020. június 30. - 12:27

 

Magyarország tisztelettel adózik az egészségügyi dolgozók teljesítményének - mondta Áder János köztársasági elnök az Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Semmelweis-napi ünnepségén kedden.

Áder János köztársasági elnök beszédet mond az Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Semmelweis-napi ünnepségén a Szent László Kórház udvarán 2020. június 30-án. Forrás: MTI/Illyés Tibor

Köszönet a Dél-pesti Centrumkórház dolgozóinak, és mindenkinek, aki a frontokon szolgált az ország számos más egészségügyi intézményében: háziorvosi rendelőkben, idősotthonokban, mentőállomásokon, laborokban, kórtermekben - fogalmazott.

A mostani járvány idején minden korábbinál erősebben éltük át, hogy az egészségügyben, a betegek, idősek ápolásában dolgozók munkája mit is jelent

- mondta Áder János

Önök az elmúlt hetek csatáit megnyerték

- intézte szavait  az egészségügyi dolgozóknak az államfő.

Áder János köztársasági elnök beszédet mond az Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Semmelweis-napi ünnepségén a Szent László Kórház udvarán 2020. június 30-án. MTI/Illyés Tibor

Hangsúlyozta, hogy

Magyarországon a járványt világviszonylatban is irigylésre méltó hatékonysággal sikerült kordában tartani. Hozzátette ugyanakkor: a háború még nem ért véget, még nincs gyógyszerünk, nincs védőoltásunk.

Az ünnepségen Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szintén köszönetét és nagyrabecsülését fejezte ki az intézmény munkatársainak áldozatos helytállásáért, majd Semmelweis Ignácot méltatta, akit az emberiség jótevőjének nevezett.

Vályi-Nagy István, a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatója hangsúlyozta: nehéz, embert próbáló időszak után van az ország, majd munkatársai mellett az operatív törzs, a lakosság, a civil szervezetek és vállalkozások segítségét is megköszönte.

(MTI)


 

Kommentek

h i r d e t é s