h i r d e t é s

Arató András: Lemondok és maradok és megyek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Arató András: Lemondok és maradok és megyek

2022. augusztus 02. - 08:34

Volt nagy reményteljes találgatás, hogy majd a kormány elsőhegedűsét követik-e sokan mások, és ha igen, akkor miért nem – hát minden várakozást felülmúlt az eredmény! 

A kép illusztráció! - Forrás: szeged.hu

A Fidesz fontos embereire oly jellemző nyugalom és megfontoltság most is meghozta a maga gyümölcsét, amiből jóféle pályinkát lehet főzni. Kivárták a megfelelő pillanatot, egységesen és bátran kiálltak, földrengés-szerűen meg sem mozdultak, így aztán most mind ott vannak Hegedűs Zsuzsa, azaz Orbán Viktor mellett.

A szociológus asszonyt meggyőzték az ő vezérének az osztrák kancelláron keresztül a magyar néphez intézett szavai, amelyből kiderült, egyrészt időnként félreérthető mondatok háramlanak ki a száján keresztül, másrészt az ő náci szagvilágú gondolatait, amelyben a fajok keveredése elleni küzdelemre szólít, kulturális kontextusban kell értelmezni, amitől egy a jelszónk a béke, és akkor a régi barátság nem megyen a levesbe.

A szociológia mágusnőjének még egy-két mellékmondata valami homofóbtörvényről, SZFE átalakításról, kormányok négyévenkénti elzavarásáról, a kétharmad átkáról, Finkelstein-imádatról, a társadalom megosztásának életveszélyes minőségéről, a demokrácia haláláról, Soros-plakátokról, méregdrága kínai hitelről, a Putyin-barátság áráról, összeveszésről a lengyelekkel (ami jó) tisztázásra vár, azután már tényleg mintha mise történt volna.

Mindeközben nyugalom szállja meg a magyarembereket, hiszen ekképpen szóla hozzájuk az ő vezetőjük: „Magyarországnak lesz elég gáza. Nekünk nem ez okoz majd problémát. Szijjártó már évek óta adja a füstjeleket és üti a dobot, hogy Magyarországnak alternatív beszerzési útvonalakat kell kiépítenie, és csendben, fű alatt kiépült egy nemzetközi gázszállítási vonal. Az orosz gáz nagy része is ezen a déli vonalon érkezik.”

Egy tanács azért csak elkelne. Aki fű alatt és csendben gázvezetéket épít, az közben ne adjon füstjeleket, és főleg ne doboljon, mert az imperializmus, azaz Soros és az ő Brüsszel nevű csicskája nem tud a zajban aludni, a füst meg szennyezi a környezetet. Legalábbis kulturális kontextusban. (Arató András)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s