h i r d e t é s

Átadták az ország legjobb kkv cégeinek díjait

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Átadták az ország legjobb kkv cégeinek díjait

2019. március 22. - 09:46

Március 21-én este a KKV TOP100 Díjátadó Gálán hozták nyilvánosságra a 2018-as év legjobb kis- és középvállalatainak országos TOP100-as listáit és adták át az első három helyezettek díjait az IPAR, ÉPÍTŐIPAR, KERESKEDELEM, SZOLGÁLTATÁS és MEZŐGAZDASÁG kategóriákban.

Illusztráció: pixabay.com

A legjobbakat tartalmazó listákat az OPTEN Kft. adatai alapján egy független szakértőkből álló szakmai kuratórium állította össze.

Március 21-én, csütörtökön este rendezték meg az idei KKV TOP100 Díjátadó Gálát az Aquincum Hotel dísztermében.  Az IPAR, ÉPÍTŐIPAR, KERESKEDELEM, SZOLGÁLTATÁS és MEZŐGAZDASÁG kategóriákban nyilvánosságra hozott – legjobb KKV cégeket összesítő - lista első három helyezettjének díjai ünnepélyes keretek között kerültek átadásra. A díjátadók között szerepelt és előadást tartott a kis- és középvállalkozások helyzetéről és jövőbeli lehetőségeikről Dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár és Schanda Tamás európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár az ITM képviseletében.

Az illusztris céglista jelentőségét jól érzékeltetik a számok is: az 500 cég összesített árbevétele meghaladja a 2640 milliárd forintot, melyet közel 250 milliárd profittal együtt értek el, míg az általuk foglalkoztatott munkavállalók száma eléri az 50 ezer főt, derül ki az OPTEN adatbázisából.

A KKV TOP100 kiadványban bemutatott 15 nyertes cégről kiderül, hogy szinte mindegyik több mint 20 éves múltra tekint vissza, és nagyrészük családi vállalkozásként működik.
A KKV TOP100 cégek előtt álló egyik legnagyobb kihívás a generációváltás megvalósítása lesz, melyre a díjazottak is tudatosan készülnek, illetve van olyan cég is, ahol már le is zárult a folyamat.

A résztvevők zsúfolásig megtöltötték az Aquincum Hotel nagytermét, ahol a TOP 3 helyezetten kívül számtalan KKV TOP100 listára került vállalat vezetője, tulajdonosa osztozott a mindannyiuk számára kiérdemelt sikerben.

A díjazott vállalkozásoknak egy névre szóló, gravírozott kristálytrófeával és a KKV TOP100 kiadványban való bemutatásával fejezik ki elismerésüket a szervezők.