h i r d e t é s

Az egész Brexit kismiska ahhoz képest, amire Magyarország és Lengyelország készül az EU-ban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az egész Brexit kismiska ahhoz képest, amire Magyarország és Lengyelország készül az EU-ban

2020. február 16. - 12:56

 

Megfigyelők úgy gondolják, hogy az egész Brexit kismiska ahhoz képest, amire Magyarország és Lengyelország készül az EU-ban, miután meg akarja kaparintani a támogatások nagy részét, de úgy, hogy közben fittyet hány a jogállami normákra. - írja a Neue Kronen Zeitung

A kép illusztráció! - Forrás: VoxEurop

Már az utolsó fordulóhoz ért a harc a következő hét évre szóló költségvetés ügyében. A nettó befizetők nem szeretnének többet beleadni a közösbe, a kedvezményezettek ellenben elutasítják, hogy az eddiginél kevesebbet kapjanak. A jogsértők hallani sem akarnak arról, hogy ilyen címen megvonják tőlük az alapok egy részét. Nagyfokú ellenállást jelentettek be, viszont elengedik a fülük mellett, hogy be kellene tartaniuk a közös szabályokat.

Budapest és Varsó nem óhajt távozni az unióból, de azon van, hogy azt kiforgassa a sarkaiból - a maga elképzelésének megfelelően. A viszály megbéníthatja a szervezetet. Itt a nemzeti érdek áll szemben a szolidaritással és a közösségi érzéssel, ami megremegtetheti az alapokat és az egész integrációt veszélyeztetheti. Sem Orbán, sem a lengyel kormány nem enged egy jottányit sem a vitában. A magyar miniszterelnök szidja a leghangosabban Brüsszelt. Szerinte eljutottunk arra a pontra, hogy meg kell védeni a magyar identitást, a keresztény örökséget. Azt mondja, meg kell vívni a végső harcot, mert az EU – mögötte Sorossal – támogatja a muzulmán migrációt. Éspedig azért, hogy lerombolja az európai népek identitását.

Orbán folyamatosan borsot tör az unió orra alá, és ezt csak tetézi azzal, hogy az Emberi Jogi Bíróság döntése ellenére sem kíván kártérítést fizetni a rossz viszonyok között fogva tartott raboknak. (nepszava.hu)


 

h i r d e t é s