h i r d e t é s

Az MSZP felfüggesztette Molnár Gyula tagságát

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az MSZP felfüggesztette Molnár Gyula tagságát

2021. június 16. - 14:58

 

Lehet más párt jelöltjeként indulni, de ez az MSZP közösségének elhagyását jelenti - deklarálta az elnökség.

Forrás: Tóth Endre / Facebook

Elveinket és céljainkat következetesen képviseljük, deklarálta a Magyar Szocialista Párt Országos elnöksége, és ennek szellemében mai ülésé két személyi döntést hozott, egyhangúan.

Egyrészt felfüggesztette Molnár Gyula párttagságát, a szocialisták volt elnöke ugyanis a Demokratikus Koalíció jelöltjeként indul a 18. választókerületben. (A Budafok-Tétényt, valamint Újbuda egy részét magába foglaló kerületben Molnár 2018-ban egyéniben nyert.)

Másrészt határozat született arról, hogy Baranya megye 2. számú országgyűlési egyéni választókerületében visszavonja előválasztási jelöltjét. Aki Szakács László. Hogy miért veszik le az előválasztási tábláról, arról nincs hivatalos kommunikáció, egyes mondások itt is Molnár Gyula-ügyről van szó.

Az MSZP elnöksége szerint nem kérdés, hogy a párt - a demokrata választási szövetség tagjaival együtt - szabad, igazságos, szolidáris és zöld Magyarországot akar létrehozni. Így az a célja, hogy a demokrata választási szövetség előválasztásán minél több olyan jelölt váljon közös képviselőjelöltté és a Fidesz kihívójává, aki szintén erre törekszik, és hitelesen képviseli a szocialisták programját.

Azt az MSZP vezérkara tudomásul veszi, ha egyes jelöltek nem kívánják képviselni új szociáldemokrata politikánkat és nem támogatják új szövetségi politikánkat - amely a szociáldemokrata-újbaloldali-zöld pártok összefogására épül -, és ezért más politikai közösségben képzelik el politikai jövőjüket. De egy ilyen döntés az MSZP politikai közösségének kötelező elhagyását is jelenti. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s